bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špatné časy pro Jaka. Ruský talent se bez McDavida trápil, poté se kuriózně zranil

26. listopadu 2015, 19:00

Tomáš Zatloukal

Když řádil vedle Connora McDavida, skoro uraženě odmítal, že šel herně nahoru hlavně zásluhou kanadského "supermana" s číslem 97 na zádech. Když poté McDavidovu kandidaturu na zisk Calderovy trofeje zastavila zlomená klíční kost, mělo se ukázat, jak výrazný herní pokrok, o kterém "Jak" hrdě mluvil, nižněkamský odchovanec udělal. Výsledek? Nic podobného nečekali snad ani největší pesimisté, korunu neuvěřitelné bídě pak nasadila kuriózní kolize s čárovým rozhodčím.

Zatím se sice vůbec neví, jak moc vážné zranění dvaadvacetiletého forvarda je (do rozehrané partie s Winnipegem Jets se nevrátil, edmontonský kouč Todd McLellan posléze nesdělil k Jakupovově zdravotnímu stavu žádné podrobnosti), každopádně jde o symbolickou tečku za mizerným obdobím, kterým si "Jak" od McDavidovy absence procházel.

I kvůli povolání Leona Draisatla a návratu Jordana Eberleho byl přesunut do třetí formace, kde místo lahůdkových pasů od McDavida a šikovných přiťuknutí od Benoita Pouliota čekal na kostrbaté nahrávky z holí Matta Hendrickse a Marka Letestua. Nejde o omluvu, jen o konstatování. Hráč jako Jakupov, jednička draftu roku 2012, velký talent Sborné a vynikající bruslař, by i vedle takových parťáků měl produkovat body. 

Jakupov nedal gól už 16 zápasů, na kanadský bod pak čeká osm utkání. Jen pro připomenutí, vedle McDavida zářil a deseti zápisy do statistik naznačoval, že suverénní závěr minulé sezóny, kdy válel po boku Dereka Roye, nebyl náhodný a ojedinělý. Jenže poté přišel velký útlum, zase jednou se potvrdilo, že "Jak" vedle sebe potřebuje výjimečného centra.

 K ukončení gólového trápení nicméně Jakupovovi nepomohly ani přesilové hry Oilers, během kterým měl k dispozici více než slušné kumpány. Možná se dostával pod tlak, že při nich prostě musí skórovat. Pauza by mu mohla prospět, na psychiku náladového "kozáka" toho bylo v poslední době zřejmě příliš. Jakmile se dozvíme o charakteru jeho zdravotních problémů, přineseme aktualizaci. Zůstaňte na příjmu.

Aktualizace: Jakupov vynechá dva až čtyři týdny se zraněním kotníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.