bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šoustal se po šesti letech v zámoří vrací domů. Bude hrát v extralize

1. června 2020, 18:00

Adam Bagar

Útočník Tomáš Šoustal se po šesti letech strávených v zámoří vrací na česká kluziště. Poprvé si zahraje v extralize, na spolupráci se dohodl s Kometou. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Tomáš je talentovaný hokejista a věřím, že svůj talent potvrdí i u nás,“ hlásí majitel a hlavní trenér Komety Libor Zábranský na adresu ofenzivní akvizice, která nepřetržitě od sezony 2014/15 působila v zámořských soutěžích.

Tomáš Šoustal tehdy zamířil z Olomouce do Kelowny, kde vydržel víc než tři roky. V tom čtvrtém se přesunul do Edmontonu, celkem v kanadské juniorské WHL zapsal 295 startů a rovných 200 bodů za 81 branek a 119 nahrávek.

Účastník dvou juniorských MS krátce nakoukl i do týmu Calgary Flames, kde absolvoval přípravný kemp. Poslední dvě sezony strávil v univerzitním týmu Lakehead, ve 47 bojích pomohl 47 body (20+27). Teď hlásí návrat domů.

„Přestup se zrodil rychle, začali jsme to s agentem řešit začátkem května. Nejprve jsme kontaktovali můj mateřský klub z Olomouce, pak přišly nabídky z extraligy a zahraničí,“ líčí útočník, který nakonec kývl na nabídku Brna.

„Už před dvěma lety o mě měla Kometa zájem, byl jsem rád, že zájem trval i nadále. Mám za sebou první trénink a zatím super,“ dodává 23letý bojovník. Ten se na jihu Moravy letos dočká své premiéry mezi tuzemskou elitou. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.