bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Souboj o čelo ligy! St. Louis bude hostit Tampu

12. prosince 2017, 18:00

Jakub Prchal

Noc z úterka na středu nabídne hned devět zápasů, tím nejzajímavějším ale bude souboj mezi Tampou a St. Louis. Oba týmy totiž vedou tabulky svých konferencí se stejným bodovým přídělem. Dnes se tak utkají o první místo NHL v přímém souboji. Flyers a Maple Leafs zase chtějí čtvrtou výhru v řadě.

01:00 Buffalo Sabers – Ottawa Senators

Buffalo se již několik let snaží o přestavbu kádru, stále se mu ale nedaří pokládat kádr tak, aby byl konkurenceschopný v rámci boje o play-off. I letos je to herní i výsledková bída a Sabers se krčí na posledním místě tabulky Východní konference. Není divu, vždyť z posledních patnácti zápasů vyhráli jen dvakrát!

Ottawa byla po loňské jízdě v play-off považována za jednoho černých koňů této sezóny. Opak je ale pravdou a Ottawa se trápí, a to zejména střelecky. Z posledních čtyř zápasů třikrát nevstřelila ani jeden gól. Z dvanácti zápasů pak vyhrála jen jeden. Proti Buffalu nepůjde o nic snadného, protože čtyři z pěti vzájemných zápasů prohrála. 

01:00 New Jersey Devils – Los Angeles Kings

Ve stejný čas odstartuje i duel dvou týmů, které byly před sezónou typovány spíše na pozice mimo play-off, oba týmy ale letos překvapují. Devils předchozích pěti zápasech vyhráli jen dvakrát, přesto se drží na skvělém šestém místě Východní konference, přičemž na své rivaly Islanders a Capitals ztrácí pouhý bod.

To Los Angeles se prezentuje velmi dobrou obrannou hrou, který je oproti loňsku vylepšená o produktivní útok. Hlavní zásluhu na tom má oživení Anžeho Kopitara, jenž patří k nejproduktivnějším hráčům ligy a zaznamenal už třicet osm bodů. Více jich má jen Nikita Kučerov a Steven Stamkos. Velmi dobrou sezónu prožívá i nepříjemný silový útočník Dustin Brown.

01:00 Philadelphia Flyers – Toronto Maple Leafs

Philadelphia po desetizápasové sérii proher zabrala a proti Torontu může atakovat čtvrtou výhru v řadě. Všechny vítězné duely se odehrály na kanadském tripu proti Edmontonu, Vancouveru a Calgary. Flyers tak jsou v euforii a je otázkou, jak si povedou na ledě druhého nejlepšího týmu Východní konference.

Toronto je totiž pouhé tři body za suverénní Tampou a přesto, že má starosti se zdravotními výkyvy Austona Matthewse, i tak dokáže pravidelně sbírat body do tabulky. Aktuálně může stejně jako dnešní soupeř vyhrát již počtvrté v řadě. Zajímavostí také je, že oba týmy měly velmi obdobný program, když se v předchozích 4 zápasech potkaly se stejnými týmy.

01:00 Washington Capitals – Colorado Avalanche

Washington čeká day-to-day utkání. To včerejší se mu příliš nepovedlo, když inkasoval třikrát od Islanders a nedokázal na to gólově reagovat. Přesto jsou Capitals jedním z týmů s nejlepší formou v lize. Vždyť z předchozích deseti zápasů prohráli jen třikrát. Velmi dobrými výkony se prezentuje Alexandr Ovečkin, který je nebezpečný na každém kroku.

Colorado sice nezáří, přesto lze jejich sezónu popsat jako úspěšnou, pokud vezmeme v úvahu loňské trápení. Naposledy si Avalanche smlsli na obhájci titulu z Pittsburghu a ukázali, tak že není radno je podceňovat. Pokud ale chce pomýšlet na lepší umístění v tabulce, musí se zlepšit zejména na ledě soupeřů, kde patří k nejneúspěšnějším týmům.

01:00 Columbus Blue Jackets – Edmonton Oilers

Columbus spoléhá hlavně na výkony ruského útočníka Panarina, který připravuje své góly jako na běžícím pásu – v předchozích čtyřech zápasech zaznamenal hned sedm bodů. Blue Jackets i díky jeho produktivitě vyhrávají. V období od dvanáctého listopadu totiž prohráli jen třikrát.

Edmonton by podobnou sérii potřeboval jako sůl. Přestože se jeho výkony v posledních dnech zlepšily, výsledky nejsou stále nijak přesvědčivé. Naposledy nedokázali Torontu vstřelit ani gól. Větší problém je ale v obranné fázi. Z posledních deseti zápasů hned pětkrát inkasovali alespoň čtyři branky v jednom zápase.

02:00 St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning

Od dvou hodin se odehraje pravděpodobně jeden z nejzajímavějších zápasů posledních dnů. Do St. Louis totiž zavítá Tampa. Blues se letos nadmíru daří a hájí první místo se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů. Velmi špatnou zprávou je ale zranění jednoho z nejproduktivnějších hráčů Jadena Schwartze, který byl zapsán na listinu zraněných hráčů.

Tampa je na tom s body úplně stejně a kdo dnes vyhraje, posune se do čela tabulky celé NHL. Blesky se mohou spolehnout na služby Nikity Kučerova a Stevena Stamkose, nejúdernější dvojice letošní sezóny. Vždyť letos nasbírali společně už osmdesát tři kanadských bodů.

02:00 Minnesota Wild – Calgary Flames

Zdá se, že Minnesota opět našla svoji ztracenou identitu. Od začátku sezóny se totiž výsledkově velmi trápila, z posledních pěti utkání ale prohrála pouze jednou. Na domácím ledě navíc za celý listopad ztratila pouze tři zápasy. Velmi dobře v současnosti hraje Eric Staal. V posledním zápase na ledě San Jose zaznamenal tři body a nebyl daleko hattricku.

Calgary se drží na pozicích divoké karty. Proti Wild se jim ale nedaří. Od ledna 2012 vyhrály Plameny pouze tři utkání proti dnešnímu soupeři, všechny ale na venkovním ledě. Calgary se může spoléhat na výkony Johnnyho Gaudreaua, který patří k nejproduktivnějším hráčům ligy a zaznamenal již třicet sedm bodů.

02:30 Chicago Blackhawks – Florida Panthers

Chicago se nachází až na desátém místě Západní konference, což je pro tradiční klub spíše neúspěšný začátek sezóny. I přes tento fakt není třeba skládat zbraně, na divokou kartu ztrácí pouze jeden bod a již dnes tak může hájit postupové příčky.

Florida je pouze tři body od předposledního místa své konference. Navíc má starosti se zraněními klíčových hráčů. Alexandr Barkov se sice již vrátil do sestavy, mezi zranění ale přibyl gólman Luongo či útočník Dadonov. Aktuální forma Panthers je velmi nestálá, po dobrém zápase většinou nedokážou na výkon navázat. 

04:00 Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes

Vegas měli velké problémy v brankovišti, zdá se ale, že vše přečkali téměř bez úhony. Nyní se již mohou těšit na návrat jedničky Marca-Andrého Fleuryho, který se vrátil po dlouhém zranění do tréninkového procesu. Proti Carolině může Vegas vyhrát již popáté v řadě.

Carolina nebyla v tripu po západním břehu Spojených států amerických vůbec úspěšná, když prohrála s Vancouverem, San Jose, Los Angeles a naposledy i s Anaheimem. Poslední tři duely sice byly velmi vyrovnané, to ale nic nemění na faktu, že na ledě Vegas může schytat už pátou porážku po sobě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.