bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snažím se hrát defenzivněji, říká o své roli Palát. Vítá návrat Pointa

11. října 2019, 20:00

Matěj Hodoval

Osm sezon v National Hockey League. Český útočník ve službách jednoho z největších adeptů na zisk Stanley Cupu už dávno neplatí za zelenáče. Ondřej Palát vzhledem k nabitému kádru Tampy Bay trochu ustoupil od své ofenzivní hry a více se věnuje hře směrem dozadu. Nicméně stále platí za nesmírně důležitý dílek skládačky Bolts. Co rodák z Frýdku-Místku prozradil po utkání v Torontu?

Proti Torontu to byl dost ofenzivní zápas. Čím to, že vše padalo do brány?

Myslím, že jsme hráli dobře odzadu. Naše první pětka s Braydenem Pointem hrála zpátky výborně, dali důležité góly. Hráli jsme dobře v defenzívě a nepouštěli je do přečíslení.

Vy osobně jste se na výsledku podílel tak trochu šťastným gólem. Ale počítá se, že?

Přesně tak, jsem za to rád. Takové štěstí jsem minulý rok neměl, takže se to snažím cpát do brány nebo před ní a občas se to tam tak došourá.

Právě minulá sezona pro vás byla bodově trochu náročnější. Bylo to štěstím, nebo jinou rolí v týmu, kde máte mnoho ofenzivních hráčů?

Souhlasím, je to jako tento rok. Já vlastně nehraji přesilové hry, ale nastupuji v oslabení, takže ty role jsou jiné. Snažím se hrát více defenzivněji a samozřejmě těch bodů asi nebude tolik, jako kdybych hrál první přesilovkou formaci. Ale já to tak neberu, snažím se hrát pro tým a body jsou pro mě druhořadé.

Vloni jste jako tým vstřelili nejvíce gólů, takže bodově se tu jistě prostřídáte. Přesto máte hráče, kteří jsou ti nejhlavnější?

Asi ano. Je důležité, aby naše hvězdy hrály dobrý hokej, ale snažíme se hrát trochu odzadu, ačkoliv dáváme hodně gólů. Snažíme se moc neinkasovat, jedině tak uděláme play-off a hlavně v něm musíme hrát.

Když jste zmínil vyřazovací část, mužstvo zřejmě nalomil první zápas. Je ale něco více, co jste si z loňského neúspěchu odnesli?

Já myslím, že jsme tam byli hodně vylučováni, to byla jedna věc, o které jsme si říkali. Kromě toho, budu se opakovat, v týmu máme talent dávat góly, ale je důležité jich tolik neinkasovat a hrát dobře defenzivně.

I přes nepovedené play-off nepřišly výrazné změny v kádru. Vedení tedy asi týmu stále věří...

Od prvního zápasu minulého roku hrálo úvodní utkání šest nebo sedm jiných hráčů, takže ten kádr je trošku jiný. Jádro je ale na druhou stranu pořád stejné.

Jak důležitá je přítomnost Braydena Pointa?

Je pro nás strašně důležitý. Nehrál šest měsíců kvůli operaci kyčle, přijde na zápas nerozehraný a najednou dá tři kanadské body, z toho dva góly. Je to něco neskutečného, ohromné posílení.

Letošní sezona je pro Vás v pořadí osmou v NHL. Jak to vnímáte?

Pořád si říkám, že je super hrát už tak dlouho v NHL. Stále se snažím být nohama na zemi, makat pro tým a užívat si to.

Na závěr ještě osobní otázka. Už se byla vaše dcera podívat na hokeji?

Vloni nebyla, až letos na přípravném utkání, kde byla jednu třetinu. Hráli jsme od sedmi, takže ještě nechceme, aby tam byla dlouho, ale aby chodila spát ve stejný čas. Když bude něco dříve tak určitě půjde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.