bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snad budu letos týmu více nápomocen, doufá uzdravený Pacioretty

14. srpna 2018, 8:00

Jiří Sameš

Letní přestávka je už nějakou dobu ve své druhé polovině a od startu nové sezony nás nedělí mnoho. Některá mužstva se budou snažit navázat na loňský úspěšný ročník, jiná zase budou doufat ve zlepšení. Ve vydařenější sezonu budou věřit zejména Max Pacioretty a jeho Montreal Canadiens.

Pacioretty nastoupil v minulé sezoně pouze do 64 zápasů, neboť si na začátku března způsobil v utkání svého týmu proti New Yorku Islanders zranění kolene. Ve zmíněném počtu zápasů si ovšem připsal za 17 branek a 20 asistencí pouze 37 kanadských bodů.

„Ještě nikdy jsem neměl takhle špatnou sezonu. Byl to můj první nevydařený ročník v kariéře,“ řekl Pacioretty Felixovi Sequinovi, reportérovi kanadské televizní stanice TVA Sports.

„Na novou sezonu se samozřejmě snažím připravit nejlépe, jak můžu. Už na tréninkový kemp chci dorazit v co nejlepší formě. Doufám také, že budu tento rok týmu více nápomocen, co se produktivity týče.“

Kritika za nízkou produktivitu, poté zdravotní potíže. O Paciorettym se však rovněž mluvilo v sezoně 2017/2018 v souvislosti s odchodem z Montrealu. Sám hokejista také přiznal, že neustálé spekulace měly vliv na jeho hru.

„Spekulace o výměně vám na sebevědomí rozhodně nepřidají. Sice se na to snažíte při hře nemyslet, ale stejně ty špatné myšlenky pořád někde vzadu v hlavě máte. Myslíte přitom samozřejmě také na rodinu a na všechno, co pak budete muset případně zařídit. Nevíte zkrátka, jak se věci budou za pár hodin mít.“

Ačkoliv spekulace o odchodu postupně sílily a výsledky Canadiens nedosahovaly předsezonních očekávání, dostávalo se devětadvacetiletému útočníkovi od fanoušků i nadále veliké podpory.

„Tady ve městě se mi vždy dostávalo a stále dostává opravdu veliké podpory. Každý den potkám někoho, kdo mi řekne něco pozitivního. Je to velmi povzbudivé.“

Na start nové sezony je Pacioretty podle svých slov, co se zdraví týče, stoprocentně připraven. 

„Dostal jsem zelenou vlastně hned druhý den po skončení sezony. S návratem zpět na led jsem sice chvíli čekal, ale teď už je vše pár týdnů při starém. Cítím se opravdu velmi dobře.“

Aby se ale Canadiens dokázali vrátit zpět na pozice zaručující play-off, budou potřebovat výrazné zlepšení nejen od svého kapitána. 

V sezoně 2017/2018 totiž vstřelili pouze 209 branek, což bylo třetím nejhorším počinem mezi všemi týmy v lize. Svou produktivitu tak budou muset zvýšit v nadcházející sezoně například i Jonathan Drouin nebo Paul Byron.

Hodně se rovněž bude hodně očekávat od Maxe Domiho, který přišel do Montrealu 16. června z Arizony Coyotes, výměnou za útočníka Alexe Galchenyuka.

„Max je skvělým hráčem. Hodně na sobě pracuje, což je vždy velmi povzbudivé. Myslím, že má obrovský potenciál,“ řekl Pacioretty na adresu nové akvizice.

Svěřenci Clauda Juliena se ovšem budou muset zlepšit také v defenzivě, kde loni obsadili až 27. místo s 264 obdrženými brankami.

Vydařenější sezonu zde bude vyhlížet zejména nejlépe placený brankář NHL, Carey Price, který prožil svůj nejhorší ročník v kariéře. Ve 49 zápasech zaznamenal bilanci 16-26-7, průměr obdržených branek 3,11 a procentuální úspěšnost zákroků 90,0.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.