bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smůla pro jednoho, štěstí pro druhého. Hemského nahradí Faksa

31. prosince 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

V úterním zápase proti Columbusu Blue Jackets trefil Aleše Hemského do brusle puk vypálený z hole Fjodora Ťjutina. A všichni moc dobře víte, jakou ránu statný ruský obránce má. Výsledek nárazu? Hemský si minimálně týden nezahraje, pardubický rodák se zlatýma rukama byl včera zapsán Dallasem Stars na listinu zraněných hráčů. Jak se ale říká, všechno zlé je pro něco dobré. V hlavním mužstvu nahradí slavnějšího krajana Radek Faksa.

Faksa nedávno strávil celý měsíc v NHL, povolání nahoru se dočkal 17. října a vydržel tam až do poloviny listopadu. Pracovitý mladík totiž zaujal hlavního kouče Lindyho Ruffa, který jej opakovaně chválil, především kvůli kvalitní obranné činnosti. Solidně si opavský rodák vedl na vhazování. Dočkal se slušného vytížení při oslabení, krátce si zahrál i s největšími útočnými esy Stars. Nakonec se dočkal premiérové trefy a asistence v NHL.

Faksa si tou dobou pochvaloval přítomnost Hemského v dallaské kabině. "Ví co a jak chodí a to na ledě i mimo něj," hlásil nadějný centr v exkluzivním rozhovoru pro NHL.cz - celý jej čtěte zde. Dohled zkušeného kumpána nyní musí oželet, právě jím uvolněné místo totiž zaujme. Zcela právem, v AHL se opět činil, v 19 zápasech nasázel devět branek a přidal kvartet přihrávek. Podle zámořských webů je na čase, aby nyní ukázal další pokrok.

Jeho hvězda totiž zatím stoupá pozvolna, od chvíle, kdy v roce 2012 draftován na 13. místě, za chvíli uplynou již čtyři roky. V Dallasu na něj nijak netlačí, dávají mu potřebný čas na to, aby se stal špičkovým univerzálem. "Chci se stát všestranným forvardem, který umí hrát na obou koncích kluziště. Rád bych chodil na přesilovky i na oslabení. Chci zkrátka být takovým hráčem, aby mě trenér mohl nasadit kamkoliv," říkal pře časem zámořským novinářům.

Nyní přichází další test. V rozjeté mašině vedené hvězdným kapitánem Jamiem Bennem by se neměl Faksa rozhodně ztratit. Má na co navazovat, navíc mu nechybí sebedůvěra. Hodně štěstí v dobývání NHL!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.