bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smůla pro Devils. Zajac se zranil při tréninku, chybět bude až půl roku

18. srpna 2017, 12:00

Vojtěch Balon

Během srpna s návratem do kondice začíná většina hráčů NHL, kde vše směřuje k zářijovým společným tréninkům a přípravným zápasům. O to a možná i o více než polovinu základní části ale přijde Travis Zajac.

Klíčový centr New Jersey si při individuálním tréninku zranil levý prsní sval a podle generálního manažera Raye Shera bude mimo hru čtyři až šest měsíců. To je pořádná komplikace pro Devils, kteří v útoku rozhodně nemají přetlak a hráč Zajacova kalibru jim bude pekelně chybět.

Dvaatřicetiletý rodák z Winnipegu loni odehrál 80 utkání a posbíral slušných 44 bodů, když většinou nastupoval s dvěma nejproduktivnějšími hráči Devils: Kylem Palmierim a Taylorem Hallem. Zajac chodil na přesilovky i oslabení, na buly si držel velmi dobrou úspěšnost 54,7 procent.

V posledních letech byl Zajac částí fanouškovské obce Devils za své výkony kritizován, zkušený centr ale nemůže za to, že mu klub nabídl lukrativní smlouvu na 5,75 milionů dolarů ročně, která poběží až do roku 2021. V kvalitnějším týmu by Travis Zajac s nejvyšší pravděpodobností zastával roli třetího centra, u přestavbou procházejících Devils je ale tlak na jeho osobu pochopitelně vyšší.

New Jersey má pod platovým stropem k dispozici více než 18 milionů dolarů, generální manažer Shero se tak může poohlédnout po náhradě za zraněného Kanaďana. Druhou variantou je spolehnout se na vlastní zdroje: první dva centry nejspíš budou muset hrát Adam Henrique a jednička letošního draftu Nico Hischier, trenér John Hynes má k dispozici i Pavla Zachu a červencovou akvizici Briana Boylea.

Ať tak či onak, bez Zajaca to New Jersey bude mít v nabité Metropolitní divizi ukrutně těžké.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.