bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolař Šimek znovu mimo hru. Má otřes mozku

3. ledna 2019, 13:30

Jiří Lacina

Tomu se říká pech. Opravdová smůla. Celý loňský rok trpělivě vyčkával na šanci na farmě. Letos po přípravném kempu další měsíce nepříjemného čekání, dokonce bez ostrého zápasu. Radim Šimek zůstal v prvním týmu jen jako náhradník, do hry naskočil až 2. prosince. Po měsíci mezi Žraloky je znovu mimo hru a důvod rozhodně není malicherný: otřes mozku.

Všechno přitom bylo docela dobře rozjeté. Po strašidelném tripu z konce listopadu, kdy Sharks prohráli čtyři utkání v řadě, se trenér Pete DeBoer odhodlal ke změně. Mimo sestavu nechal Joakima Ryana, jehož místo zaujal český bek. San Jose s ním zvládlo poslední duel tripu v Montrealu a rozjelo slušnou vítěznou jízdu. Z osmi utkání na přelomu listopadu a prosince vyhrálo sedm.

Šestadvacetiletý Čech, jehož dostaly za moře především reprezentační výkony, zapadl. Zásadně nechyboval, dokonce se prosazoval v ofenzivě, ve 14 utkáních má na kontě slušných 5 bodů (1+4).

Pohádka teď bohužel na nějakou dobu skončila. V závěru pondělního zápasu s Calgary Šimka tvrdě a hlavně naprosto zbytečně atakoval Sam Bennett a lékařská zpráva hovoří jasně. Obránce San Jose si kvůli otřesu mozku blíže neurčenou dobu nezahraje.

„Byl to predátorský hit, tak to je,“ zlobil se po utkání trenér Sharks DeBoer.

Smutnou zprávu o hráčově stavu vypustil jako první do světa skrze twitter novinář Paul Gackle, který se podrobně zabývá dění kolem San Jose Sharks. Od něj ji okamžitě přejaly další servery. Informace má pocházet přímo od trenéra DeBoera.

Bennettův zákrok přišel dávno po odehrání kotouče. Okamžitě vzbudil ostré reakce střídačky Sharks, spoluhráč Barclay Goodrow dokonce zahodil rukavice a jal se Šimka pomstít. To byl nakonec také jediný trest, který Bennett dostal. Za vzájemnou potyčku odešli oba kohouti v poslední minutě rovnou pod sprchy. Liga se víc Bennettovým zákrokem zabývat nebude.

Šimek ve středu chyběl na rozbruslení před zápasem s Coloradem, který Sharks vyhráli 5:4. Jeho další osud je nejistý, termín návratu do hry rovněž.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.