bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolař Daley se konečně dočkal, Crosby mu předal pohár jako prvnímu. Proč?

14. června 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Tato sezóna byla pro zkušeného zadáka Trevora Daleyho jako na houpačce. Po loňském trejdu do Chicaga se ve větrném městě trápil a nikdy nezískal důvěru tamního trenéra Joela Quennevillea, a tak byl vyměněn do Pittsburghu. Tam se okamžitě zařadil mezi opory zadních řad týmu, který nakonec dokráčel k zisku nejcennější hokejové trofeje.

Také Daleyho mise u Pens ale měla své mouchy. V průběhu finále Východní konference proti Tampě Bay se torontský rodák zranil, a o rozhodující sérii proti Sharks tak přišel. To ale nebyl důvod toho, proč mu Sidney Crosby předal čerstvě vydobytý Stanleyův pohár před Pascalem Dupuisem, Jevgenijem Malkinem, Philem Kesselem a dalšími.

Crosby dobře věděl, že Daleyho matka Trudy na tom není příliš dobře; trpí totiž rakovinou. Chtěla svého syna konečně vidět s pohárem, Trevor Daley se ve svých dvaatřicetiletech poprvé dočkal. Po 838 odehraných zápasech v základní části konečně potěžkal tolika legendami opředený grál.

„Zasáhlo mě, co mi Trevor řekl. Když se čekalo na pohár, řekl jsem mu, že přijde na řadu jako první,“ pravil kapitán pittsburské party Crosby. „Byl to speciální okamžik. Sidney je skvělý hráč, ale ještě lepší člověk. Takových mnoho není,“ vysekl poklonu svému parťákovi dojatý Daley.

„Je to šílené. Pochyboval jsem o tom, jestli můžu v lize vůbec hrát. Dostat se až sem je něco speciálního,“ dodal mentor mladých zadních řad Penguins. „Trevor hraje v lize tak dlouho, přesto nikdy neměl pořádnou šanci vyhrát. Když už se jeho tým dostal do play-off, zranil se. Říkal mi, že mezi sériemi chodil navštěvovat svojí nemocnou maminku, že se jí moc nedařilo. Byli jsme díky tomu ještě více motivovaní, chtěli jsme vyhrát pro Trevora,“ dodal později po zápase Crosby.

Trevor Daley se dočkal. Nezbývá než držet palce v mnohem závažnějším boji ženě, bez které by čerstvý vítěz Stanleyova poháru vůbec nebyl na světě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.