bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slovák Cehlárik bude nadále bojovat o místo v NHL, s Bruins podepsal roční smlouvu

7. července 2019, 19:50

Matěj Hodoval

Československá stopa v Bostonu by měla být pro nadcházející ročník minimálně stejně velká, jako loni. Vedení Medvědů se totiž dohodlo na prodloužení spolupráce se slovenským útočníkem Peterem Cehlárikem.

Dvoucestný kontrakt na sezonu 2019/2020 má hodnotu 700 tisíc dolarů na úrovni National Hockey League. V případě, že slovenský hokejista poputuje na farmu do Providence, bude jeho roční příjem roven 125 tisícům dolarů.

V uplynulém ročníku zapsal Cehlárik dosud nejvíce startů v základní části NHL. Rodák ze Žiliny dostal šanci ve dvaceti duelech, během nichž čtyřikrát skóroval a přidal také dvě gólové nahrávky. V tabulce pravdy skončil na třech kladných bodech.

Z individuálního hlediska se slovenskému křídelníkovi nejvíce vydařilo klání proti Philadelphii. V polovině ledna byl třiadvacetiletý Slovák povolán do prvního týmu, načež naskočil na led Flyers, kde se blýskl dvěma zásahy. Ani ty však nakonec neodvrátily prohru 3:4.


Většinu ročníku přesto strávil ve farmářském celku v Providence. V základní části AHL nastoupil ke třiapadesáti zápasům a zakončil ji s dvanácti góly a šestadvaceti asistencemi na kontě. Další čtyři starty přidal ve vyřazovací části, kde zaznamenal jednu trefu.

Pro Petera Cehlárika může být stávající smlouva tou poslední od organizace Bruins, čili motivace k práci bude mít více než dost. Boston doufá ve více konzistentní výkony slovenského útočníka. V případě, že nenaplní očekávání, bude si velmi pravděpodobně hledat nové působiště.

Aktuálně má ovšem v kapse smlouvu, která mu dává možnost přesvědčit Medvědy, že do NHL opravdu patří.

Cehlárik tak zůstává členem početné československé kolonie v Bostonu. Mezi stálice v hlavním týmu patří Davidové Krejčí, Pastrňák a Slováci Zdeno Chára s Jaroslavem Halákem. O místo mezi nimi budou mimo Cehlárika bojovat také Jakub Zbořil či Daniel Vladař.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.