bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Slavnostní večer ovládl McDavid. Tři trofeje a tvář hry NHL 18!

22. června 2017, 5:04

Jan Šlapáček

Největší hokejové hvězdy se sešly v Las Vegas k udělování prestižních individuálních ocenění a byly i svědky rozšiřovacího draftu. Nejvíce blyštivých cen si odnesl kanadský útočník Connor McDavid, který získal tři trofeje a stal se hlavní tváří hry NHL 18.

Uplynulá sezóna NHL byla oficiálně zakončena na slavnostním galavečeru v Las Vegas. Hvězdami nabitý sál sledoval naprostou dominanci Connora McDavida, který si ve dvaceti letech chodil na pódium pro jednu trofej za druhou.

Prvně si došel pro Ted Lindsay Award, která se dává nejužitečnějšímu hráči podle hlasování ostatních hokejistů. O chvíli později se stal hlavní tváří hry NHL 18, na jejímž obalu bude právě již několikrát zmíněný kapitán Edmontonu. Celý večer zakončil ziskem Hart Memorial Trophy, která se dává nejužitečnějšímu hráči a v hlasování se jednoznačně dostal před Sergeje Bobrovského a svého krajana Sidney Crosbyho.

Ze slavnosti si pochopitelně odnese i Art Ross Trophy, kterou si zajistil již v základní části vítězstvím v kanadském bodování.

Celá akce ale nebyla pouze o mladém útočníkovi Oilers a na své si přišlo i pár dalších hráčů. Nejlepším nováčkem sezóny se podle očekávání stal Auston Matthews, kterému se povedlo s Torontem dostat do vyřazovacích bojů a pomohl tomu devětašedesáti body.

Cenu pro nejlepšího obránce získal poprvé ve své kariéře zarostlý Brent Burns, který dokázal předčit Erika Karlssona, jenž byl v této kategorii považován za mírného favorita.

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Sergej Bobrovskij, který si pro tuhle cenu došel ve své kariéře podruhé a navázal na úspěšnou sezónu 2012-2013.

Brankář se na pódiu ukázal ještě jednou, a to když si Craig Anderson došel pro Bill Masterton Memorial Trophy, jenž musel v sezóně kromě soků bojovat i s nepřízní osudu své manželky, která úspěšně bojovala s rakovinou.

Cenu pro nejlepšího manažera roku obdržel šéf Nashvillu David Poile a nejlepším koučem se stal bouřlivák John Tortorella, který po neúspěšném Světovém poháru v roli trenéra USA dokázal svým kritikům zavřít ústa.

Přehled vítězů individuálních cen NHL po sezoně 2016-17:

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Auston Matthews

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč dle ostatních hráčů): Connor McDavid

General Manager Of The Year Award (generální manažer roku): David Poile

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Craig Anderson

Mark Messier Leadership Award (vůdčí osobnost): Nick Foligno

King Clancy Memorial Trophy (za humanitární činnost): Nick Foligno

NHL Fondation Player Award (za charitativní činnost): Nick Foligno, Travis Hamonic

NHL 18 Cover Athlete (obálka hry NHL 18): Connor McDavid

Norris Trophy (nejlepší obránce): Brent Burns

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Patrice Bergeron

Jack Adams Award (nejlepší trenér): John Tortorella

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): Johnny Gaudreau

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Sergej Bobrovskij

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč): Connor McDavid

Přehled vítězů už dříve známých cen NHL po sezoně 2016-17:

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Connor McDavid

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Sidney Crosby

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Braden Holtby

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.