bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvělý start vynesl Edmonton do čela divize. Nesmíme se nechat unést, varuje trenér McLellan

13. listopadu 2016, 17:35

Michal Sobotka

Takhle dobrý start dlouho neměli. Edmonton Oilers svými výkony rozhodně nepřipomínají tým z loňských let, který pravidelně končil v suterénu tabulky. Mladý tým má nyní za úkol všechny přesvědčit o tom, že slibný start není dílem náhody.

Čtrnáct zápasů patří minulosti a Edmonton Oilers vedou Pacifickou divizi. Na svém kontě mají devatenáct bodů, což je více než čtvrtina jejich celkového zisku z loňské sezony. Na takový nástup od kanadského týmu nebylo připraveno mnoho lidí. V minulé sezoně byl tým kolem nového kapitána Connora McDavida na deseti bodech.

„Hodně se změnilo myšlení týmu. Je to z důvodu, že přišlo hodně nových hráčů, kteří na nás měli pozitivní efekt. Rozhodně je to příjemná změna,“ nechal se slyšet nejmladší nositel kapitánského céčka v historii ligy. Ačkoli poslední dvě utkání Oilers prohráli, McDavida mohlo těšit, že v boji o body byl tým až do posledních vteřin zápasu. Na druhou stranu při venkovních zápasech s Pittsburghem a Detroitem přišel tým o body v posledních dvou minutách hry.

I přes tuto nepříjemnost ale panuje v Edmontonu spokojenost. „Samozřejmě, že pokažené závěry zabolely. Na druhou stranu, udělali jsme mnoho dobrých věcí ve všech zápasech,“ připomíná devatenáctiletý útočník. Díky povedenému úvodu se samozřejmě vyrojily otázky. Přeruší Oilers desetileté čekání na play-off? Jsou opravdu týmem, který může cílit vysoko?

„Udělali jsme kus dobré práce, ale nechceme si na sebe zbytečně uplést bič.“

Trenér Todd McLellan se pochopitelně snaží udržet hráče na uzdě, aby na něco podobného nemysleli. „Když se podíváte na tabulku, tak by se dalo říct, že míříme vysoko. Na to se ale nemůžeme ohlížet. Soustředíme se jen na to, co předvedeme na ledě,“ míní devětačtyřicetiletý funkcionář. „Měli jsme vydařené zápasy, ale také utkání, ve kterých se nám moc nevedlo,“ uvedl.

Také kanadský kouč ale musel uznat, že start Edmontonu do letošní sezony je více než nadprůměrný: „Udělali jsme kus dobré práce, ale nechceme si na sebe zbytečně uplést bič.“ Oilers naposledy padli doma s Dallasem, ale předtím se pětkrát v řadě představili venku. Zápasy ve Východní konferenci jim celkem vyšly. Dvě výhry, tři prohry, z toho jedna až po základní hrací době. „Je to trochu chyták,“ upozorňuje McLellan. „Když uděláte polovinu možných bodů, myslíte si, že je to super. Jenže upřímně, v celkové tabulce vám půlka z celkového možného zisku stačit nebude.“

Zlepšené týmové výkony se projevily také v indivduálních statistikách. Není divu, že Connor McDavid je druhý v bodování celé soutěže s osmnácti body. Jen čtyři další útočníci ze soutěže pak dostávají více prostoru na ledě, než edmontonský kapitán. S tímto plánem ale nemá problém ani on, ani kouč McLellan, který se svou hvězdu snaží využívat co nejčastěji.

„Myslím, že je fér uvést, že naše postavení odpovídá naším výkonům. Záleží na nás, jak se nám bude dařit teď. Ke každému zápasu musíme přistupovat tak, jako kdybychom chtěli začít další vítěznou sérii,“ sdělil klíč k úspěchu McLellan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.