bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skvělá zpráva! Chicago pošle Chalupu na rozehrání do extraligy

16. srpna 2020, 5:45

Marek Hedbávný

Chicago Blackhawks uvolnili svého útočníka Matěje Chalupu na hostování do Hradce Králové. Chalupa bude v Tipsport extralize působit do doby, než se v zámoří rozjedou tréninkové kempy.

Chalupa je hráčem Blackhawks teprve od května – tehdy podepsal se slavným klubem dvouletou smlouvu. Jenže na první tréninky v Chicagu si bude muset ještě nějaký čas počkat.

Minimálně do listopadu.

Mezitím se rozehraje v Tipsport extralize. Vrací se do Hradce Králové, odkud do Chicaga na jaře přestoupil.

Dvaadvacetiletý útočník má za sebou průlomový ročník. Začal v Kadani, pak se ale dostal do skvělé formy a táhl Hradec Králové. V 52 zápasech zaujal 24 body (7+17). Patřil k nejlepším mladým hráčům Tipsport extraligy.

Do NHL draftován nebyl, Chicagu se tak upsal jako volný agent. Počítá se, že si na svou šanci v hlavním týmu bude muset počkat na farmě.

Předtím ale bude bavit Tipsport extraligu.

Do Hradce Králové by měl zamířit ještě jeden hráč se smlouvou v NHL: hvězdný obránce Filip Hronek. Jeho příchod do Mountfieldu je podle všeho jen formalitou.

Aktivní jsou ale i další kluby. Karlovy Vary chtějí Davida Kašeho a Martina Frka, Třinec zlanařil Filipa Zadinu a blízko je k dohodě s Lukášem Jaškem. Za Litvínov chce hrát Kristian Reichel. Do Mladé Boleslavi se pak dočasně vrátil Radim Zohorna.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.