bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Škatulata hýbejte se. Washington posílil obránce Shattenkirk, kádr vylepšily také další tři týmy

28. února 2017, 10:30

Michal Sobotka

Při zítřejší uzávěrce přesupů možná nebude na trhu nikdo zajímavý. Všechny kluby totiž provádí výměny s předstihem. Washington v noci získal ze St. Louis obránce Kevina Shattenkirka a vyslal jasný signál, že chce Stanleyův pohár teď nebo nikdy. Posily hlásí také tři kanadské celky.

Generální manažer Washingtonu Brian MacLellan zdá se nebyl spokojen jen s tím, že jeho celek vévodí celé lize. To už tady v minulosti bylo, ale jakmile přišlo na řadu play-off, bylo po nadějích. Capitals vyslali v noci jasný signál. Ze St. Louis získali obránce Kevina Shattenkirka, mezi beky asi největší jméno na trhu, o kterém se spekulovalo, že nedohraje ve svém působišti.

Osmadvacetiletý ofenzivní bek nepřišel Washington zrovna levně. Celek z hlavního města se musel vzdát útočníků Zacha Sanforda a Brada Malona. Kromě nich míří do Západní konference ještě 1. kolo následujícího draftu. Blues naopak k Shattenkirkovi přidali ještě brankáře Pheonixe Copleyho. „Cítili jsme důležitost přivést dalšího obránce a zesílit na tomto postu,“ vysvětlil své kroky MacLellan.

Trenéři St. Louis využívali amerického obránce především v ofenzivních částech utkání. V takových situacích by na něj měl spoléhat také Barry Trotz. „Kevin je šikovný na puku, s dobrou rozehrávkou. Měl by nám pomoci hlavně s přesilovými hrami,“ jmenoval přednosti nové akvizice MacLellan. Capitals letos nemají hru v početní výhodě až tak špatnou, ale když máte v týmu střelce jako je Ovečkin, pak asi čekáte lepší umístění, než zhruba v půlce pelotonu.

Kevinu Shattenkirkovi po sezoně končí smlouva a už teď je hodně pravděpodobné, že se k 1. červenci stane volným hokejistou. Blues si navíc podle informací novináře Elliotta Friedmana ponechali 39 % z hráčova platu, který v ročním průměru činí 4,25 miliónů amerických dolarů.

Změny v Kanadě

Zatímco Caps posílili v obraně, kanadské kluby Toronto a Ottawa vylepšily svou ofenzivu. Maple Leafs přivedli z Tampy Bay útočníka Briana Boyla. Urostlý chasník má mnoho zkušeností s boji v play-off, ať už v dresu Rangers či Tampy Bay. S ambicemi Toronta na vyřazovací boje to vypadá poměrně dobře, takže možná Boyle přidá další utkání.

Kanadský klub také musel sáhnout poměrně hluboko do kapsy. Na slunné Floridě bude nově hrát Byron Froese a generální manažer Steve Yzerman obdržel ještě 2. kolo draftu 2017.

Ottawa do svého kádru přivedla útočníka Alexandra Burrowse z Vancouveru. Ten musel před svým odchodem souhlasit s odstoupením od klauzule, která bez jeho vědomí zabraňovala výměně. „Ottawa projevila v posledních dnech zájem a myslel jsem si, že pro mě bude vhodnou destinací,“ uvedl borec, který v dresu Canucks strávil dohromady dvanáct let.

Celek z hlavního kanadského města se také pořádně prohnul. Vancouver totiž získal zajímavého talenta v podobě Jonathana Dahléna.

Třetím aktivním kanadským celkem byl v noci Montreal. Nejen na ledě, ale také v zákulisí. Z letos trápícího se Dallasu přivedl obránce Jordieho Benna. Ten se tak na rozdíl od svého bratra podívá do vyžazovacích bojů (tedy velmi pravděpodobně). „Nový start v úžasném městě,“ rozplýval se starší ze dvou bratrů.

Devětadvacetiletý obránce stráví v dresu Habs déle času než jen zbytek sezony. Smlouvu má totiž ještě na další dva roky. Dres Stars naopak přes hlavu nově přehodí Greg Pateryn, kterého Montreal pustil. Tým z Texasu bude navíc místo Canadiens volit ve 4. kole draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.