bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sjomin se trápí a Carolině došla trpělivost. Proti Coyotes zůstane v hledišti

1. listopadu 2014, 11:00

Martin Zíta

Alexander Sjomin nikdy na ledě nepatřil mezi největší dříče, dokázal se však vždy vykoupit talentem a pravidelným sbíráním kanadských bodů. Ovšem v začátku sezony 2014/15 ho jeho přednost opustila a trenéru Caroliny Billu Petersovi pomalu začíná docházet trpělivost.

Ruský útočník v osmi zápasech, které Hurricanes zatím odehráli, nasbíral pouhé dvě asistence a nepřipomíná ani svůj stín. Celá situace došla tak daleko, že Sjomin proseděl třetí třetinu úterního zápasu s Vancouverem pouze na střídačce a do sobotního duelu proti Coyotes zřejmě ani nenastoupí.

„Momentálně není v sestavě. Nepatří mezi hráče prvních čtyř formací. Vrátili se nám dva hráči po zranění, což nám dává možnost zamíchat sestavou,“ komentoval Peters své rozhodnutí pro deník Raleigh News & Observer.

„Rozhodl jsem se tak, protože jsem přesvědčen, že je to nejlepší řešení pro samostatného jedince i pro celý tým. Chceme, aby Sjomin byl v našem týmu a chceme, aby hrál významnou roli. Požadujeme, aby hrál naplno a dostál svým schopnostem a talentu. Na to ale musíte být stoprocentně koncentrováni po mentální i fyzické stránce,“ vysvětlil šéf lavičky Hurikánů.

Sjomin tak možná nejlépe dokumentuje trápení celého týmu, který stále čeká na první výhru v novém ročníku a jedinou konkurencí v „boji“ o poslední příčku NHL mu je Buffalo, které získalo jen o tři body více. Canes mají před nočním soubojem s Arizonou dva, oba získali za remízu po 60 minutách.

Alexander Sjomin podepsal s Carolinou Hurricanes v dubnu 2013 pětiletou smlouvu v celkové hodnotě 35 milionů dolarů. S průměrným ročním platem 7 milionů je druhým nejlépe placeným mužem týmu, více má na výplatní pásce pouze kapitán Eric Staal (8,25 milionů).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.