bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simonův nástupce v Pittsburghu? Po boku Crosbyho má řádit syn finské legendy

9. prosince 2020, 10:30

Tomáš Zatloukal

Psal se 1. červenec 2015 a Pittsburgh se zřekl jednoho ze svých nejslibnějších talentů. O dům dál poslal Kasperiho Kapanena, jehož táta dříve válel za repre, Carolinu a Philadelphii. A také si kdysi střihl jeden mač za brněnskou Kometu. Za Kapanena přišel ve velké výměně, co čítala šest hokejistů a dvě draftové volby, mimo jiné americký ostrostřelec Phil Kessel. O pět let později je všechno jinak, Kessel dávno hraje jinde, zato rychlonohý Fin se v srpnu 2020 vrátil k Tučňákům. A čeká na něj prominentní role.

Ta pozice v mnohých zápasech patřila Dominiku Simonovi.

To on, bruslivý Čech, jehož pro NHL vychovala Sparta a vybrousila Plzeň, doplňoval Crosbyho lajnu s Jakem Guentzelem. Teď má Sidney dostat místo oblíbeného kumpána k ruce produktivnějšího a podobně houževnatého Kapanena.

I když se to možná v našich luzích a hájích neposlouchá dobře, v Pittsburghu si nejspíš polepšili.

Vždyť čtyřiadvacetiletý forvard má za sebou dvě povedené sezony, v jedné se blýskl 44 body. Dokázal se prosadit v silné konkurenci, která panuje v torontské ofenzívě.

Nejen díky tomu trenér Mike Sullivan věří, že obměněná formace bude fungovat. Že Kapanen do ní ideálně zapadne a bude se ke Crosbymu s Guentzelem hodit.

"Už jenom díky své výjimečné rychlosti k nim pasuje. Navíc dovede útočné akce zakončit, vždyť v sezoně 2018/2019 dal 20 gólů. A není to žádný střízlík," povídá Sullivan. Kouč, který dovedl Penguins dvakrát ke Stanley Cupu.

"Díky své figuře bude Kasperi užitečný i v zápasech, kdy se bude hrát tvrději. Skvěle tak doplní Sida a Jakea," dodává Sullivan o 185 centimetrů vysokém a 88 kilogramů vážícím seveřanovi s ryze hokejovou DNA.

Hokej, to je u Kapanenů srdeční záležitost. Za pukem se na ledě honili Kasperiho děda, prastrýc, táta i strejda. Slibně mají našlápnuté kariéry také jeho mladší bratr Konsta i bratranec Oliver. Největší pozornost nicméně bude v sezoně 2020/2021 poutat Kasperi.

Vedle pittsburského kapitána by mohl vylepšit svá osobní maxima (20 branek, 44 bodů). A ukázat, že může pravidelně nastupovat v top six, tedy v prvních dvou útocích.

Do jisté míry podobná mise čeká také na jeho předchůdce Simona, byť startovací pozici bude mít pražský rodák méně velkorysou. Do Calgary přichází za ligové minimum 700 000 dolarů. Bude na hraně sestavy.

I zámořští novináři ale upozorňují na fakt, že Simon není obyčejný borec do čtvrté řady a že klidně může nastoupit v jakémkoliv útoku. Třeba se jedné z hvězd loňského MS zadaří a vystoupá sestavou proklatě vysoko.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.