bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simon si počká na návrat do NHL. Po operaci ramena ho čeká půlroční pauza

15. května 2020, 9:41

Václav Jáchim

I kdyby se přerušený ročník letošní NHL znovu rozjel, Dominik Simon už do něj nezasáhne. Útočník Pittsburghu totiž absolvoval operaci ramena a podle vyjádření lékařů může mezi mantinely chybět minimálně půl roku.

Představitelé Tučňáků informovali, že někdejší útočník Sparty či Plzně podstoupil zákrok před dvěma týdny. Simon utrpěl zranění 29. února v utkání proti San Jose, lékaři následně rozhodli o operaci k obnovení správné funkce ramenního kloubu levé ruky.

Český útočník měl prasklé ramenní pouzdro, zákrok podstoupil koncem dubna. Léčba potrvá šest až sedm měsíců. Do kolotoče NHL by se Simon mohl vrátit patrně v průběhu listopadu.

Pětadvacetiletý rodák z Prahy dosud strávil v NHL pět sezon, během letošního ročníku nastoupil k 64 utkáním, vstřelil sedm branek a přidal 15 nahrávek. Ve slavné lize má celkově bilanci 173 zápasů, 19 gólů a 45 asistencí, dalších 12 startů a čtyři nahrávky přidal v play off.

Simon do zámoří odešel v roce 2015, po mistrovství světa v Praze. Tučňáci si ho vybrali ze 137. příčky draftu a záhy s ním uzavřeli smlouvu. Konstruktivní a technický útočník strávil první dva roky převážně na farmě v týmu Wilkes-Barre/Scranton Penguins, poté se prosadil do prvního mužstva a zařadil se ke stálým spoluhráčům Crosbyho a spol.

Kromě zmíněného MS v Praze přidal Simon také účast na loňském šampionátu v Bratislavě, za národní tým tehdy sehrál 10 zápasů, zaznamenal čtyři branky a osm nahrávek. Na obou turnajích skončil český výběr čtvrtý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.