bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Silný na puku, dobře přihrává, umí se prosadit, jmenuje přednosti Dominika Simona kouč

3. listopadu 2018, 11:00

Jiří Lacina

Trenér Mike Sullivan přiznává, že si sestavu rád píše místo propisky tužkou. Pokud to tak opravdu je, pak musí být na pravém křídle elitní formace Pens hodně gumováno. Kouč Pittsburghu nějakou dobu marně hledá optimální složení Crosbyho formace. Aktuálně zde, podobně jako loni, dostává šanci pražský rodák Dominik Simon.

Z pohledu českého fanouška jde o jedno z nemnoha letošních příjemných překvapení. Jestliže Filip Zadina, Martin Nečas, Libor Šulák a další mladí Češi válí pouze na farmě (a bohužel ani tam příliš nebodují), Simon může být se svým dosavadním působením mezi Tučňáky spokojený. S 8 body (3+5) v 11 utkáních je šestým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Spolupráce se Sidneym Crosbym a Jakem Guentzelem přitom dává naději, že by se mu mohlo dařit i dál. Trenér dal čtyřiadvacetiletému Čechovi šanci v první lajně znovu před několika dny. Spolupráce zatím funguje. V sobotu proti Vancouveru Simon nádhernou kolmicí uvolnil Sidneyho Crosbyho, který zvýšil na 2:0. Pittsburgh nakonec přidal ještě tři branky a vyhrál 5:0.

V úterním a čtvrtečním dvojzápase s New York Islanders pokaždé jednou skóroval. Simon si potřebuje věřit. Hra v defenzivně laděných formacích nedává vyniknout jeho potenciálu. Když má možnost zaútočit, dokáže být platným hráčem.

„Jsou to tři opravdu dobří ofenzivní hokejisté,“ řekl k elitní řadě Sullivan. „Mají skvělé instinkty. Vyznají se v tlačenici, umí se prosadit před brankou. Dominik je chlap, který je silný na puku. Velmi dobře přihrává a je to další hráč, co se umí prosadit před brankou. Tohle složení už jsme použili v minulosti a mělo úspěch.“

Guentzel, Crosby a Simon spolu hráli také v play off. V této sezóně se na pravém křídle Crosbyho formace protočilo hodně hráčů – Daniel Sprong, Patric Hörnqvist, Bryan Rust, Derick Brassard a nyní Dominik Simon.

Naposledy se nadějný český útočník prosadil ve čtvrtek proti Ostrovanům, kdy doklepával do sítě Guentzelovu střelu. Pittsburgh po nerozhodné základní hrací době padl po nájezdech 2:3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.