bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Silná Ottawa bude ještě silnější. Do hry se vrací Erik Karlsson

17. října 2017, 12:00

Jiří Lacina

Mnoho odborníků jej před sezónou favorizovalo na cenu pro nejlepšího obránce. Klidně by mohl kandidovat i na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče vůbec. O jeho vlivu na hru Ottawy nikdy nebylo pochyb, problém byl, že se letos nemohl projevit od samého začátku sezóny. Naštěstí se zdá být konečně všechno v pořádku a lídr Senátorů se znovu objeví na ledě.

Zmeškal pět utkání, v tom šestém už by chybět neměl. Erik Karlsson hlásí návrat, trenér s ním může v úterý proti Vancouveru počítat. „Je to ohromné. Snad jsem dostal odpovídající čas na to, abych byl pořádně připravený,“ doufá sedmadvacetiletý Švéd. „Určitě budu trochu ztuhlý, ale je lepší vrátit se radši dřív než později.“

Přestože si to fanoušci Ottawy přáli, nebyl Karlsson na úvod sezóny stoprocentně v pořádku. V létě podstoupil náročnou operaci chodidla, kdy mu byla do nohy vložena umělá šlacha. V legraci říkal, že jeho „basketbalová kariéra skončila“, protože operovaná noha by zřejmě nevydržela intenzivní podkošové odpichy. Bruslit začal až na začátku října a ještě před pár týdny spojoval svůj návrat do zápasového kolotoče NHL až se začátkem listopadu.

Nakonec to všechno dopadlo o něco lépe a Ottawa se může těšit na návrat kapitána. „Myslím, že je to nejlepší hokejista světa,“ vysekl svému hráči poklonu trenér Guy Boucher. „Má vliv na všechny aspekty naší hry: brejky, přechodovou fázi, útočné pásmo, přesilovku i obrannou hru… Je to lídr.“

Bojujeme jeden za druhého

Přestože hraje na postu beka, poslední čtyři sezóny byl nejproduktivnějším hráčem mužstva. Ottawa, která už tak vstoupila do sezóny velmi slušně, se může těšit na skvělou posilu. Ostrované dosud neprohráli po základní hrací době. Na kontě mají tři výhry a dvě porážky po samostatných nájezdech. Za zmínku stojí hlavně poslední šestigólové nálože (6:0 a 6:1) Calgary a Edmontonu, obě na jejich půdě! S osmi body drží Sens třetí příčku v Atlantické divizi.

„Hráči ukazují, že jsou hladoví a jsou odhodlaní bojovat jeden za druhého,“ těší trenéra Bouchera.

„Bude to pro mě jednodušší, nebudu pod takovým tlakem,“ kvituje Karlsson.

Místo pro lídra udělal nováček obranných řad Thomas Chabot, jenž byl o víkendu odeslán na farmu v Belleville do American Hockey League. Dvacetiletý zadák odehrál v probíhající sezóně za Ottawu tři zápasy s bilancí dvou asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.