bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sherova kouzla. Jak se z Ďáblů za 40 dní stal postrach celé NHL

31. července 2019, 11:00

Tomáš Zatloukal

Byli třetím nejhorším týmem v NHL, plácali se u dna Východní konference, občas působili vyloženě bezradně. Hokejisté New Jersey Devils mají za sebou sezonu, kterou by rádi co nejdříve vytěsnili z paměti. Podle všeho by zapomínání na hořké porážky a tíživý neúspěch nemuselo být úplně složité, generální manažer Ray Shero totiž za pouhých 40 dní z podprůměrného mančaftu stvořil - alespoň papírově - černého koně zámořské soutěže.

Těch 40 dní zcela změnilo styl, jakým se o Ďáblech vypráví a píše.

Už se o nich nemluví jako o "otloukáncích", pryč je atmosféra zmaru a posměchu. New Jersey zase berou všichni vážně a Shero je vyzdvihován jako génius. Za necelých šest týdnů vylepšil nevýrazný kádr tak zásadně, že s ním novináři počítají jako s automatickým postupujícím do play off.

Vše začalo 21. června, když Shero udělal z amerického virtuóza Jacka Hughese jedničku draftu. Den na to přivedl, prakticky za nic, od nashvillských Predátorů P.K. Subbana, vítěze Norrisovy trofeje z roku 2013 pro nejlepšího obránce NHL.

Dále přišli Wayne Simmonds, Jesper Boqvist, John Hayden a naposledy také ruský machr Nikita Gusev, v posledních letech nejlepší hokejista starého kontinentu. Shero ho získal od Vegas Golden Knights výrazně pod cenou a opět prokázal, že se v kanadsko-americké lize orientuje jako málokdo.

Dokonale využil komplikovaných situací, do kterých se dostali v Nashvillu a ve Vegas, a bez velkých obětí přivedl opravdu špičkové hráče. Už Subbanova výměna byla majstrštykem, Gusevova pak galapředstavením Sherova umu.

Shero složil silné mužstvo, které může okamžitě uspět, zároveň však má v zásobě spoustu talentů do budoucna. Devils by se tedy mohli na dlouhé roky usadit zpátky mezi šlechtu NHL. New Jersey navrch nemá potíže s platovým stropem a může dál posilovat.

Otázkou je, jestli by nestálo za to ještě vylepšit obsazení brankoviště. Corey Schneider představuje velkou neznámou. Časy, kdy vyšoupl Roberta Luonga ve Vancouveru z pozice gólmanské jedničky jsou dávno pryč. Od té doby jeho renomé dosti utrpělo.

Ať už na něj Shero vsadí, či nikoliv, New Jersey se za kratičkou dobu ohromně posunulo. Všechny manévry přitom byly motivovány nejen touhou po vítězstvích, zároveň ovšem měly posloužit k přesvědčení Taylora Halla, aby podepsal novou smlouvu a stal se dlouholetou tváří Devils.

Pokud se tak opravdu stane, bude Shero absolutním vítězem letošního léta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.