bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sheldon Keefe zůstává jako šéf střídačky u farmy Toronta. Kdy se dočká NHL?

29. května 2019, 16:55

Šimon Rogner

Těžko byste v posledních sezónách našli v AHL úspěšnější klub než Toronto Marlies. Farma Maple Leafs vyhrála v předcházejících čtyřech sezónách dvakrát základní část, loni získala Calder Cup a celkově třikrát se dostala do finále konference, včetně letoška. Proto není žádným překvapením, že trenér týmu Sheldon Keefe včera podepsal novou dvouletou smlouvu. A to i přesto, že se jeho budoucnost spojovala s NHL.

Asistent u prvního týmu pod Mikem Babcockem? Či rovnou štace hlavního trenéra v některém z klubů NHL? Ne, Sheldon Keefe zůstává jako šéf střídačky u farmy Toronta. Pár dní po vyřazení jeho svěřenců ve finále konference proti Charlotte Checkers (2:4 na zápasy) prodloužil o dva roky.

„Pro mě to byla jasná záležitost. V této organizaci mám obrovskou příležitost trénovat a poskytuje mi velké zdroje nejenom, co se týče trénování úspěšného týmu, ale také co se týče vývoje sebe samotného,“ okomentoval Keefe podpis pro deník The Star.

Keefe je trenérem farmářského týmu Leafs poslední čtyři sezóny – v základní části vyhrál z 297 utkání 189 –, a je tak nejúspěšnějším koučem v historii klubu. Předtím působil v juniorské OHL u Sault Ste. Marie Greyhounds, s nimiž stanovil ligové i klubové rekordy a v roce 2015 vyhrál ocenění pro nejlepšího trenéra OHL a CHL. U stejného klubu působil do roku 2014 také bývalý generální manažer Marlies a současný šéf Maple Leafs Kyle Dubas.

Keefe během svého působení u Marlies pomohl s vývojem řady současných hráčů Toronta – William Nylander, Kasperi Kapanen, Andreas Johnsson, Travis Dermott, Zach Hyman, Connor Brown, Frederik Gauthier či Trevor Morre všichni prošli jeho rukama a nyní tvoří důležité články prvního týmu.

Osmatřicetiletý Kanaďan, který má za sebou jako hráč 125 zápasů v NHL (ve druhém kole draftu 1999 si ho vybrala Tampa), je považován za vycházející trenérskou hvězdu a dá se předpokládat, že do několika let dostane šanci jako šéf střídačky některého z týmů NHL. Možná že by tuto příležitost dostal už letos, ale vzhledem k postupu Marlies v play off nebyl případným zájemcům k dispozici.

Vyloučeno není ani jeho přesun na střídačku Toronta – zámořská média se zmiňují o tom, že Dubas počítá s Keefem jako nástupcem Mika Babcocka. Tomu zbývají z kontraktu ještě čtyři roky.

„Měl jsem rozhovory s ostatními týmy,“ přiznává Keefe zájem jiných klubů. „Pořád ale cítím, že se mám hodně co učit,“ vysvětluje svoje rozhodnutí setrvat u Marlies. „Mým cílem je být trenérem v NHL a jsou tu věci, u kterých se můžu jako hlavní trenér zlepšit. A cítím, že nejlepší příležitost to udělat mám tady.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.