bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Shattenkirka čeká operace kolene a dlouhá pauza

22. ledna 2018, 17:46

Michal Janoštík

Kevin Shattenkirk, o kterého se zajímalo před sezónou hned několik týmů, se nakonec rozhodl pro New York Rangers. Tedy tým, kterému od malička fandil. Narodil se totiž v Rochelle ve státě New York. Nyní ale bude svému oblíbenému týmu nějaký čas chybět.

Shattenkirk odehrál v minulé sezóně 61 utkání za St. Louis Blues, kde posbíral jedenáct gólů a jednatřicet asistencí. Poté se přesunul do Washingtonu Capitals, tam dal v devatenácti příležitostech dvě branky a na dalších dvanáct přihrával.

O kvalitách amerického beka nebylo pochyb. Po sezóně se stal volným hráčem a o jeho služby stálo nejedno mužstvo. Nakonec z toho byl návrat domů, kde ale úplně nezáří. Za Jezdce odehrál osmadvacetiletý Američan šestačtyřicet zápasů s bilancí pěti gólů a osmnácti přihrávek, k tomu ale přidal i nepěkných čtrnáct záporných bodů.

Shattenkirkovy výkony byly jako na houpačce. Chvíli se mu dařilo, chvíli vůbec. Teď navíc přišla další rána. V pátek bylo oznámeno, že si důležitý článek obrany Rangers poškodil meniskus. Dnes jej tak čeká operace a po ní dlouhá rekonvalescence. Prognózy jsou však optimistické, před koncem sezóny by se snad ještě mohl vrátit na led. 

Sám Shattenkirk řekl, že s bolestí se vyrovnával již od začátku sezóny. Hrál tak pod prášky, aby ji tlumil. Došlo to ale do bodu, kdy jeho noha byla slabší a slabší a začala ovlivňovat i jeho schopnost bruslení. Operace se stala jedinou možností.

„Bylo to těžké,“ přiznal zdrceně Kevin Shattenkirk. „Chtěl jsem, abych se zde předvedl v tom nejlepším světle. Hodně jsem se snažil, bojoval jsem s tím, ale už to nešlo.“

Americký obránce v prvních třinácti zápasech připsal deset bodů, v posledních třiatřiceti jich má ovšem pouze třináct. Zákrok sice bude vyžadovat delší odpočinek, ale pokud se Jezdci dostanou do play-off. Mohl by uzdravený Shattenkitk být tou pravou zbraní a klíčem k úspěchu. Tedy pokud se mu podaří dostat do formy ze začátku sezóny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.