bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sharks nezískali Tavarese, tak nadělovali Coutureovi. Štědrá smlouva zní na 64 miliónů

1. července 2018, 21:14

Jiří Lacina

Poté co generální manažer San Jose Doug Wilson selhal v honbě na Johna Tavarese, může se nyní věnovat vlastním hráčům. Zbylo mu na ně o to víc peněz. První tento fakt pocítil Logan Couture, jenž ve 29 letech podepsal s klubem lukrativní osmiletou smlouvu. Zaručuje mu 64 miliónů dolarů.

Útočník, který působí po celou kariéru v kalifornském klubu, se tak zařazuje k Brentu Burnsovi, Marcu-Eduardu Vlasicovi a Martinu Josenovi, jež podepsali v nedávné době mnohaleté kontrakty. Roční příjem by se neměl měnit, v každé z osmi sezón by měl činit osm miliónů dolarů, což bude i částka odečítaná z platového stropu. Couture se tak stane spolu s Burnsem nejlépe placeným hráčem týmu.

Nebude to ale hned. V příští sezóně mu ještě dojede stará smlouva, podle níž si vydělá 6 miliónů, pak naběhne nová, platná až do konce ročníku 2026-27.

Couture se po sezónách 2015-16 a 2016-17, v nichž vynechal pro zranění dohromady 38 zápasů, stal v právě skončeném ročníku s 34 góly nejlepším střelcem mužstva. S 61 body byl v týmové produktivitě třetí. Jako obousměrný centr přitom často hrál na Connora McDavida, Anžeho Kopitara, Ryana Getzlafa a další velké hvězdy Západní konference.

Jeho dřina nezůstala nepovšimnuta. V polovině prosince prohlásil bývalý trenér Sharks Todd McLellan, že Couture táhne celý tým a je takovým „McDavidem San Jose“. Tento tým draftoval rodáka z ontarijského Guelphu v roce 2007, o dva roky později mu dal šanci v prvním mužstvu, kde působí dodnes.

Už ve své druhé sezóně si vysloužil pozvánku na All Star Game. Individuálně nejpovedenější období zažil asi v play off 2016, kdy byl s 30 body (10+20) ve 20 utkáních nejproduktivnějším hráčem nadstavbové části sezóny. Žraloci nestačili až ve finále na Pittsburgh. Couture se tehdy stal teprve čtvrtým hráčem za poslední dvě dekády, který zaznamenal v play off aspoň 30 bodů.

Loni vstupoval do kempu pod tlakem velkých očekávání. Měl pomoct zacelit díru po Patricku Marleauovi, jenž po 19 letech odešel ze San Jose do Toronta. Byl z toho životní ročník, jehož vyústěním je vysoká smlouva. O té bude nyní jednat také Čech Tomáš Hertl, jemuž právě skončil dvouletý překlenovací kontrakt. Snad se dočká stejně rychlého a velkorysého jednání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.