bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sestava dekády NHL: Nechybí Crosby s Ovečkinem, ve druhém týmu i Chára

25. ledna 2020, 16:30

Matěj Hodoval

Ti nejlepší z nejlepších. Šestici hráčů vybrala National Hockey League do ideální sestavy uplynulé dekády, navíc vznikl i druhý All-Star tým, protože hvězdných hráčů, kteří si zaslouží ocenění, bylo zkrátka hodně. O kom je řeč?

Zmíněná šestice, kterou vybírali manažeři klubů, redaktoři NHL.com, štáb hokejových operací NHL a reportéři stanic NBC, Sportsnet a TVA Sports, vyhrála dohromady třináct Stanleyových pohárů. 

Mezi tři tyče byl zvolen Marc-Andre Fleury, obrannou dvojici tvoří Duncan Keith s Drewem Doughtym, v útoku pak figuruje zvučné trio ve složení Sidney Crosby, Alexander Ovečkin a Patrick Kane.

„Formace s Ovim a Crosbym? Bylo by to určitě zábavné,“ usmívá se Patrick Kane. „Je to čest. Deset let je dlouhá doba na to být dobrý. Je to ocenění za mou konzistentnost, ale také za tým, ve kterém hraji,“ dodal šikovný útočník.

Američan s osmaosmdesátkou na zádech společně se spoluhráčem Duncanem Keithem vybojovali za předchozí dekádu nejcennější trofej třikrát – v roce 2010, 2013 a 2015. 

Dva prsteny pro vítěze Stanley Cupu mají ve své sbírce Sidney Crosby s Marcem-Andre Fleurym, kteří je získali v letech 2016 a 2017 v dresu pittsburghských Tučňáků. Stejný počet jich má i Drew Doughty, jenž slavil se svými Kings (2012 a 2014).

Z vytouženého poháru si mohl v roce 2018 radovat i ruský ostrostřelec Alexander Ovečkin.

Protože fantastických hráčů bylo mnoho, bylo třeba vyhlásit i druhý All-Star tým.

V něm se dostalo také na bostonské hokejisty, kteří rovněž patřili mezi absolutní špičku. Do útoku byli zvoleni Patrice Bergeron, Jevgenij Malkin a sniper z Tampy Steven Stamkos. V obraně se dostalo na slovenského veterána Zdena Cháru a Švéda Erika Karlssona, v brankovišti pak nechybí Henrik Lundqvist.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.