bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Senzace pro Šuláka! Žolík ze Znojma vybojoval NHL, upsal se Detroitu

24. května 2017, 19:00

Václav Jáchim

Tak tohle je pohádka, kterou prožije málokdo: Ještě před několika měsíci znali Libora Šuláka především fanoušci ve Znojmě a mezinárodní EBEL, od té doby ale vlasatý zadák udělal ohromný výkonnostní skok. Probil se do reprezentace, zahrál si na mistrovství světa. A teď má v kapse smlouvu v NHL! Šulák zaujal skauty několika klubů, nakonec si vybral Detroit. Se zástupci Red Wings uzavřel dvouletý nováčkovský kontrakt.

Šulák napodobí další reprezentační beky, směr NHL vyrazí rovněž Jakub Jeřábek a Radim Šimek, co nevidět se za Atlantikem upíše také Jan Rutta. Odchovanec pelhřimovského hokeje je ale v tomto ohledu největším překvapením, dlouho totiž zůstával trošku v ústraní.

Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2014 působil v týmu Tatranští Vlci Poprad, pak hrál za Chomutov. Cestu k hokejovým hvězdám ale nastartoval až po stěhování do Znojma. "Osobně jsem vždycky věřil, že Libor má velký potenciál. S majitelem Pavlem Oherou a vůbec všichni v klubu máme radost, že se mu povedla tak skvělá sezona. NHL je pro Libora obrovská odměna i výzva do budoucna," říká sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal.

Šulák si v EBEL udělal velké jméno, jeho výkony měly poslední dobou stoupající úroveň. Vlasatý bek, jehož zdobí skvělé bruslení, čtení hry a podpora ofenzivy, se vypracoval mezi hokejisty, které sledují zástupci NHL. "Věděli jsme, že se na Libora jezdí dívat někteří skauti. Hodně mu pomohlo, že se dostal do nominace na mistrovství světa. Na šampionátu si pak zahrál dva zápasy, které zvládl dobře. Poté jsme čekali, že zájem z NHL může být konkrétnější," dodává Dočekal.

Podle dostupných zpráv se nakonec Šulák rozhodoval mezi nabídkami čtyř klubů. Ve hře údajně byly i třeba Columbus nebo nováček z Las Vegas, reprezentační bek si ovšem plácl s Detroitem. Roli mohla sehrát i skutečnost, že pro Red Wings dlouhodobě pracuje Jiří Fischer, jinak též skaut českého národního týmu. Šulák bezpochyby vzal v potaz, že Red Wings patří k nejlepším organizacím NHL, přičemž postupně realizují určitou přeměnu hráčského kádru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.