bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sens si vynutili sedmý zápas. V noci se rozhodne o druhém finalistovi

25. května 2017, 20:00

Vojtěch Balon

Pittsburgh Penguins ovládli pátý zápas finále Východní konference drtivým poměrem 7:0, a tak se zdálo, že o postupujícím je takřka rozhodnuto. Potupení Senators se ale zvedli a díky výhře 2:1 na domácím ledě si vynutili rozhodující sedmý zápas. Už dnes v noci se rozhodne o tom, kdo se ve finále Stanleyova poháru postaví Nashvillu!

2:00 Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators

I v šestém utkání série, který Sens museli bezpodmínečně zvládnout, byli svěřenci Guye Bouchera výrazně přestříleni, tentokrát poměrem 30 ku 46. Podobný průběh zápasu se dá očekávat i dnes v noci, hodně tak bude záležet na výkonu brankáře Craiga Andersona.

„Už jsme v takové situaci byli, víme, co sedmé zápasy série obnáší. Věříme si, věříme tomu, že zahrajeme na hranici svých možností,“ hlásí velezkušený centr Pens Matt Cullen. Už čtyřicetiletého Američana čeká sedmý zápas číslo sedm v kariéře a zatím neprohrál ani jeden z nich! Pokud tuto úctyhodnou bilanci dnes přeruší a Pens vypadnou, pro Cullena se bude jednat o poslední zápas kariéry.

Pittsburský brankář Matt Murray je téměř o dvě dekády mladší než Cullen, a tak bohaté zkušenosti s play-off nemá, přesto tuší, co jeho tým dneska čeká. „Musíme vše hodit za hlavu a soustředit se jen na tento zápas a na to, co můžeme sami ovlivnit. Jít od střídání ke střídání, od zákroku k zákroku,“ uvědomuje si Murray.

Penguins ale nečeká nic lehkého, Senators v tomto play-off už několikrát ukázali, že se za žádných okolností nevzdávají. Jejich sebevědomí je někdy až obdivuhodné. „Po výprasku v pátém zápase jsem seděl v autě s Dionem (Phaneufem, pozn. red.) a ujišťoval mě, že tuhle sérii zvládneme,“ nechal se před odletem do Pittsburghu slyšet zkušený Clarke MacArthur. „Jak něco takového mohl říct po porážce 0:7?“ divil se dvaatřicetiletý forvard.

Dovede nezdolná víra podceňovaný ottawský tým až do finále Stanleyova poháru? O tom rozhodne už dnešní noc, tak si to rozhodně nenechte ujít!

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.