bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Senators předložili nabídku Ducheneovi, Karlsson začal vyjednávat se Sharks

20. ledna 2019, 12:00

Jiří Sameš

V sobotu, 19. ledna, přišla kanadská televizní síť Sportsnet během pořadu Hockey Night in Canada, Saturday’s Headlines, se dvěma zajímavými zprávami. Ottawa Senators prý nabídli dlouhodobý kontrakt útočníkovi Mattu Ducheneovi. San Jose Sharks zase podle všeho začali vyjednávat o nové smlouvě s obráncem Erikem Karlssonem.

„Pierre Dorion navštívil Pata Brissona, agenta Matta Duchenea, aby dokázal, že Ottawa Senators myslí prodloužení smlouvy s jeho klientem skutečně vážně," řekl Nick Kypreos, reportér Sportsnetu.

„Spolu s diskusemi, které vedli, přišla také nabídka ze strany Doriona a Senators. Bylo mi řečeno, že se jedná o osmiletou smlouvu na celkem 64 milionů dolarů," doplnil.

Ducheneovi po sezoně vyprší pětiletý kontrakt na celkem 30 milionů dolarů, který podepsal 18. července 2013 s Coloradem Avalanche. S načasováním nabídky si dal Pierre Dorion, generální manažer Senators, skutečně záležet. Pokud by totiž Duchene nabídku odmítl, mohl by jej ještě dobře vyměnit do jiného týmu.

„Jestli se nedomluví, Dorion bude potřebovat určitě minimálně dva týdny, aby dokázal vyjednat nějaký dobrý obchod. Myslím ale, že pro Duchenea je to férová nabídka," řekl Kypreos.

Osmadvacetiletý Kanaďan letos v 40 zápasech nasbíral za 20 gólů a 26 asistencí celkem 46 kanadských bodů, přičemž je druhým nejlepším střelcem a zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem Senators. Pokud mu vydrží forma, zaznamená kariérní maxima.

Po Ducheneovi přišla během segmentu Saturday’s Headlines řeč také na Karlssona, tedy bývalého spoluhráče. Slova se přitom tentokrát ujal reportér Chris Johnston.

„Don Meehan, agent Erika Karlssona, se v Tampě setkal s generálním manažerem Sharks, Dougem Wilsonem. Můžeme to v podstatě považovat za zahájení jednání o Karlssonově budoucnosti," řekl Johnston.

„Během první poloviny sezony spolu o nové smlouvě nehovořili. Chtěli si na sebe zvyknout. Nyní už ale začali vyjednávat," dodal.

Je také pravdou, že se Karlsson rozjížděl v novém působišti hodně pomalu. Za prvních 18 zápasů nasbíral celkem pouze sedm kanadských bodů. První gól navíc vstřelil až 17. listopadu. Momentálně však má na svém kontě v 47 zápasech za tři góly a 40 asistencí celkem 43 kanadských bodů.

„Karlsson se bezpochyby zlepšuje a určitě si cení přístupu Sharks v úvodu sezony, kdy se mu moc nedařilo. Očekává se, že se obě strany znovu setkají kolem Utkání hvězd nebo o něco později," zmínil ještě Johnston.

Dvojnásobnému vítězi Norrisovy trofeje běží poslední rok ze sedmileté smlouvy na celkem 45,5 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.