bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seguin má v kapse vytouženou smlouvu, ročně si přijde na bezmála 10 milionů

14. září 2018, 8:00

Martin Zíta

Tyler Seguin a představitelé Dallasu Stars se dohodli na nové smlouvě pro kanadského útočníka. Seguin spojil své jméno s texaským klubem na na dalších osm let za celkem 78,8 milionů dolarů. Kontrakt, který vstoupí v platnost se sezonou 2019/2020 mu ročně zajistí 9,85 milionu ročně.

"Jsem nesmírně rád, že mám podepsáno před začátkem letošní sezony. Dallas se stal mým domovem a celá organizace mi přirostla k srdci," řekl Seguin pro oficiální webové stránky klubu. Tyler Seguin se tak za rok stane nejlépe placeným hráčem Dallasu Stars, když z pozice sesadí Jamieho Benna. Kapitán Hvězd ročně pobírá 9,5 milionu dolarů.

Dohoda mezi Seguinem a klubem přišla jen pár týdnů poté, co si kanadský útočník otevřeně a veřejně postěžovat na skutečnost, že novou smlouvu ještě nemá. Před reportéry na kempu sportovců sponzorovaných jednou zámořskou firmou označil stav věcí mezi ním a Stars za zklamání.

Seguinův komentář pochopitelně pozvedl řadu dohadů, které se ale Jimu Nillovi z manažerského křesla podařilo v klidu ustát.

"Mám pocit, že jsem v létě hodně dospěl. Musel jsem přemýšlet o věcech, které zásadně ovlivní můj život," komentoval šestadvacetiletý Seguin podpis smlouvy podle agentury AP. "Připadal jsem si jako malý kluk, ale okolí mě donutilo dospět. Musel jsem najednou přemýšlet o věcech, o kterých jsem dosud nikdy nepřemýšlel."

Zámořská média připomínají, že podobná slova Seguin pronášel v roce 2013, kdy byl vypoklonkován z Bostonu. Tehdy se v nejvyšších patrech organizace Bruins Seguinovi vyčítal přístup k jeho povolání.

Seguin se v dresu texaského klubu jednoznačně herně zvedl, za čímž jistě stojí i vyšší herní vytíženost, než které se mu dostávalo jako náctiletému na východním pobřeží, a zařadil se mezi nejlepší střední útočníky soutěže.

Od příští sezony to potvrdí i pohled na platové tabulky napříč ligou – Seguin bude jedním z šesti centrů, kteří vydělávají přes devět milionů ročně. 

V uplynulé sezoně Tyler Seguin v dresu Dallasu vstřelil 40 gólů a celkem nasbíral 78 bodů v 82 zápasech. Za pět let v Dallasu Seguin naskočil do 387 zápasů, ve kterých nasbíral 384 bodů, z nichž 173 obstaraly gólové trefy. Více gólů za posledních pět sezon nastřádal jen Alex Ovečkin.

K individuálním úspěchům by Seguin v dresu Stars už rád přidal i nějaký týmový. Od roku 2011, kdy coby devatenáctiletý zelenáč získal Stanley Cup s Bruins, v tomto ohledu strádá a organizace z Texasu se radovala poprvé a naposledy v kontroverzním finále z roku 1999.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.