bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm zápasů, pět střel a nula na kontě, Hemský svůj boj o místo v NHL nezačal nejlépe

21. října 2017, 14:00

Pavel Golasowski

Těžko pochybovat o tom, že Aleš Hemský patří mezi nejtalentovanější české hokejisty. Českého hračičku ale v kompletním rozvoji svého potenciálu neustále brzdily zdravotní problémy. Tento rok se upsal Canadiens a ti od něj očekávají body, které ale zatím nepřichází.

Po třech letech v Dallasu se Aleš Hemský vrátil zpět do Kanady. Tentokrát zamířil na východ a upsal se na jeden rok Montrealu Canadiens. V Montrealu si od příchodu českého útočníka slibovali hodně, ale vědomi si jeho zdravotních problémů, dostal nabídku na jeden rok za jeden milión dolarů.

Hemský si uvědomuje, že to může být jeho poslední sezóna v zámoří, a proto se snažil na ni co nejlépe připravit. „Chci dokázat, že pořád můžu hrát a všem ukázat, že dovedu pomoct týmu. Čeká mě důležitý rok, i po psychické stránce. Chci být sám se sebou spokojený," prozradil před sezónou Hemský.

Jenže…

Ve 34 letech se kariéra pardubického odchovance pomalu chýlí ke konci. Hemský však věří, že má stále co nabídnout. 

Zatím to však vypadá, že návrat do Kanady je spíše noční můrou než vysvobozením. Ještě v přípravě uvažoval trenér Montrealu Claude Julien o zařazení českého útočníka do elitní formace, ale realita je poněkud drsnější. Nejenže nastupoval ve čtvrté formaci (s výjimkou poslední nočního zápasu), ale zatím ani nebodoval.

A body nesbírá ani samotný Montreal. Tým, který je rok, co rok pasován na favorita soutěže (ačkoliv naposledy vyhrál v roce 1993), z osmi zápasu vytěžil pouze tři body. 

O trápení Aleše Hemského vypovídá i fakt, že v sedmi utkáních, do kterých nastoupil, vyslal na bránu pouhých pět střel. A to je poněkud málo. Od hráče jeho ražení se očekává, že bude obráncům zamotávat hlavy, rozdávat nahrávky na zlatém podnose a dávat góly.

V posledním nočním zápase proti Anaheimu se navíc opět zranil. Do kabiny odešel v první třetině a do zápasu již nezasáhl.

Pokud se pardubický odchovanec nezmátoří, je dost možné, že sledujeme jeho poslední sezónu v zámoří. Což ovšem nemusí být úplně špatně. Mohl by se vrátit do tuzemské nejvyšší soutěže a svými kousky bavit české publikum.

Aleš Hemský sice na Stanley Cup nikdy nedosáhl, ale v zámoří zanechal výraznou stopu. Pokud by se po sezóně rozhodl ukončit své angažmá v NHL, těžko by mu to někdo mohl mít za zlé.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.