bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm střelců a bezchybný Fleury. Golden Knights vstoupili do druhého kola drtivou výhrou

28. dubna 2018, 15:00

Marek Galata

Zastaví je vůbec někdo? Po vyřazení Los Angeles v nejmenším možném počtu utkání si hráči Vegas vyšlápli i na dalšího divizního rivala ze San Jose. Úvodní utkání druhého kola play-off proměnili v exhibici a vyprovodili Sharks sedmigólovým výpraskem. Zůstávají tak jediným dosud neporaženým týmem v letošních vyřazovacích bojích.

Opět se ukázalo, jak dokonale umí kouč Vegas Gerard Gallant připravit svůj tým na konkrétního soupeře. Golden Knights na nic nečekali a již v sedmé minutě utkání vedli 3:0, když všechny tři góly vměstnali do jednadevadesáti vteřin. Do listiny střelců se postupně zapsali Cody Eakin, Erik Haula a Jonathan Marchessault. Devítidenní herní pauza na hře domácích vůbec nebyla znát.

„Byli jsme skvěle nachystaní,“ řekl po utkání Reilly Smith. „Delší pauzy mezi sériemi mohou být ošidné, ale my jsme se s tím skvěle popasovali.“

Ve stejném duchu mluvil i James Neal. „Hráli jsme na doraz. Před zápasem na nás trenér apeloval, abychom do toho šli naplno už od prvního střídání. Myslím, že jsme to všichni beze zbytků splnili.“

Zapojení celého týmu

Když pak ve dvanácté minutě první třetiny během přesilovky po skvělém průniku skrz soupeřovu obranu zvýšil na 4:0 Alex Tuch, bylo prakticky rozhodnuto.

Zkraje druhého dějství vstřelil pátý gól Shea Theodore a ukončil tím působení Martina Jonese v utkání. Toho po pěti inkasovaných brankách ze třinácti střel na zbytek utkání nahradil Aaron Dell. Ten podal o mnoho lepší výkon než jeho předchůdce, ale i tak lovil puk ze sítě ještě dvakrát.

Střeleckou listinu totiž během třetí třetiny doplnili Colin Miller a James Neal, takže k nejpřesvědčivějšímu vítězství letošního play-off přispělo brankami sedm různých hráčů. Golden Knights tak během jediného utkání vstřelili stejný počet gólů jako za celou sérii prvního kola proti Kings.

Zvlášť velebeným hrdinou byl brankář Marc-Andre Fleury, který dalším skvělým výkonem vychytal čisté konto, již třetí v letošním play-off a celkově třinácté v kariéře. Největší dojem budí zejména jeho statistika úspěšnosti zákroků, která aktuálně činí neuvěřitelných 98,2 procent.

„Snažím se nad svými výkony moc nepřemýšlet,“ poodkryl tajemství parádních vystoupení Fleury. „Pokaždé, když jdu na led, pokouším se vydat ze sebe to nejlepší a pomoct tím svému týmu. Musím říct, že spoluhráči přede mnou dnes hráli také perfektně, vždyť moje a jejich výkony spolu jdou ruku v ruce.“

San Jose hledá odpověď

Naopak do smíchu vůbec nebylo Peterovi DeBoerovi. „Je to náš první neúspěch v letošním play-off,“ zklamaně hodnotil trenér Sharks. „Příště musíme hrát mnohem lépe. Poslali nám jasný vzkaz a je teď na nás, abychom na něj patřičně odpověděli.“

James Neal má jasno v tom, že druhé utkání už bude o něčem jiném. „Budou hladoví a o mnoho lepší,“ předvídá s pokorou. „První zápas jistě rychle hodí za hlavu a pokusí se o lepší výsledek. Takže musíme být ve střehu.“

Druhý zápas série se odehraje již v noci na zítřek. Vzpamatuje se San Jose z tvrdého direktu, nebo Vegas zaknihuje již šesté vítězství v řadě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.