bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm let v Torontu. John Tavares si plní dětský sen

1. července 2018, 19:03

Martin Zíta

Největší příběh letošního trhu s volnými hráči našel pohádkový konec. John Tavares se rozhodl spojit svou budoucí kariéru s Torontem – oblíbeným týmem svého dětství. S Maple Leafs podepsal na sedm let. Celkem by si měl přijít na 77 milionů dolarů.

John Tavares je nejnovějším přírůstkem v dresu Toronta Maple Leafs. S Torontem kanadský útočník podepsal hodinu po otevření okna s volnými hráči sedmiletou smlouvu v celkové hodnotě 77 milionů dolarů.

Tavares tak po devíti letech opouští New York Islanders, v jejichž dresu se vypracoval z jednoho nejprominentnějšího mladého hráče ve špičkového centra a kapitána mužstva. Rodák z torontského předměstí po podpisu smlouvy hovořil o splnění dětského snu.

"Poslední dny přinesly nejtěžší rozhodování v mém životě. Zůstat ve městě, kde jsem strávil celou svou kariéru, nebo skočit po výjimečné příležitosti. Ostrov (Long Island, pozn. red.) byl mým domovem a navždy bude mít místo v mém srdci. Chci všem poděkovat, napsal Tavares na svůj twitterový účet. "Je ale načase, abych si v Torontu splnil svůj dětský sen."

Toronto patřilo mezi žhavé kandidáty na zisk Tavaresových služeb, prakticky nikdo ale v kontextu Maple Leafs nezmiňoval dlouhodobý kontrakt. Kvůli smlouvám, které čekají na Austona Matthewse, Williama Nylandera nebo Mitche Marnera se předpokládalo, že Leafs se Tavarese pokusí získat na rok za maximální možný plat.

Podle panelu expertů televize Sportsnet ale zřejmě nehrozí, že by se Toronto muselo s někým ze svého mladého jádra týmu loučit. Auston Matthews podle zámořských novinářů navíc patřil mezi hlavní náboráře a s Tavaresem před podpisem telefonoval.

Tavares podle zámořských novinářů také přijal finančně horší nabídku, než jakou mu nabízely jiné týmy. 

Kanadská televize TSN zveřejnila také rozprostřední 77 milionů do jednotlivých ročníků. Bez zajímavosti není, že drtivou většinu peněz (64 milionů) Tavares obdrží formou podpisového bonusu. Ten mu Toronto bude muset, na rozdíl od základní mzdy, vyplatit i v případě výluky.

Součástí smlouvy je také klauzule o nemožnosti výměny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.