bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm let od památné hromadné rvačky ve Vancouveru

18. ledna 2021, 20:20

Jan Šlapáček

Takovéhle situace rozhodně nejsou k vidění každý den. Je tomu přesně sedm let, co se ve Vancouveru strhla hned po úvodním vhazování hromadná bitka.

Že se něco chystá, bylo zřetelné i ze zahajovacích formací. A po vhození puku na led se vše potvrdilo. Deset hráčů v poli utvořilo pět dvojic a fanoušci Vancouveru byli u vytržení. Rozhodčí byli nuceni už ve druhé sekundě zápasu rozdat hned 152 trestných minut a osm hráčů poslat předčasně do šatny.

Dohru měla celá šarvátka i v zázemí arény Canucks, kde se o první přestávce pokoušel známý bouřlivák John Tortorella dostat ke kabině Flames, aby si celou situaci vyříkal nejspíše se svým trenérským protějškem. Uklidnění situace to ale rozhodně nepřineslo.

V minulých dnech dal na onu hromadnou rvačku vzpomenout i bývalý obránce Oilers a Flames Ladislav Šmíd, který byl hostem hokejového podcastu Bomby k tyči. Ten byl tenkrát z celé situace zaskočen, téměř až do začátku utkání nevěděl, že se něco podobného chystá.

Jako svého soka si vybral Kevina Bieksu, který prvně o souboj s českým hokejistou nejevil zájem, ale nakonec bylo všechno jinak. „Pomalu jsem jel ke Garrisonovi a v tom vidím, jak na mě Bieksa ze strany letí," rozesmál se. Ze svého výkonu při bitce byl ale spokojený, Bieksa skončil po souboji na ledě pod ním.

V rozhovoru nechyběla ani úsměvná vzpomínka na debutujícího Kellana Laina, pro kterého úvodní duel v NHL trval celé dvě vteřiny.

Pamatujete si na tuhle hromadnou bitku?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.