bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm let čekání na play-off. Hall doufá, že si konečně zahraje o Stanley Cup

26. července 2017, 10:00

Martin Schwarz

Smůla se mu zatím lepí na paty. Útočník New Jersey Devils Taylor Hall za sebou má sedm sezón v NHL, přesto ani jednou nevyzkoušel play-off. Po přestupu z Edmontonu doufal, že by u Ďáblů mohl vyřazovací boje okusit už letos, musí ale čekat dál. Není přitom vůbec jisté, jestli se on a jeho Devils mezi nejlepší osmičku Východní konference příští rok na jaře probojují.

Jednička draftu 2010 strávila šest ročníků v dresu Edmonton Oilers, kanadský tým za onu dobu ani jednou nenakoukl do vyřazovacích bojů. Povedlo se mu to až v sezóně 2016-17, jenže tehdy už Taylor Hall oblékal trikot New Jersey Devils. Ti naopak sledovali boje o Stanleyův pohár pouze u televizních obrazovek.

„Prožil jsem hodně dlouhých letních přestávek a ta letošní je snad úplně nejdelší ze všech,“ posteskl si pětadvacetiletý forvard na webu The Hockey News. „Tak rád bych si zahrál play-off. Touha kráčet s kádrem za Stanley Cupem je hlavním důvodem, proč hraji hokej. Snad se brzy dočkám.“

Je však v silách newarského výběru, aby zlepšil tabulkové postavení z uplynulé sezóny? Devils skončili na nejspodnějším stupínku Východní konference, na předposlední Buffalo jim chybělo osm bodů. Ale co hlavně, působí v našlapané Metropolitní divizi, do níž patří šampioni z Pittsburghu, New York Rangers, Columbus, ale i Carolina, která přes léto posílila a bude pravděpodobně mnohem víc kousat.

Nejvíce ze všeho potřebují Ďáblové vyztužit obranu, ta pro soupeře nevypadá na první pohled nebezpečně. A je dost možné, že ještě před vypuknutím nového ročníku generální manažer Ray Shero nějakou větší obranářskou rybu zláká. Nejen Hall ovšem může mít radost aspoň z útočného postu, pro nějž organizace získala Briana Boylea (dříve Tampa Bay) a Marcuse Johanssona (dříve Washington Capitals). Nemluvě o jedničce červnového draftu, Nico Hischier se pokusí do základní sestavy prosadit již v prvním roce.

„Ještě stále hledáme vhodné dílky na soupisku, ale každopádně kluci, kteří k nám přes léto nově přišli, budou velikým přínosem,“ nepochybuje Kanaďan. „Nemohu se dočkat, až začne přípravný kemp. Pro mě osobně je jednodušší, že u Devils jsem už rok a nepůjdu do nového.“

Šest týdnů v zápřahu

Taylor Hall odehrál během základní části 2016-17 dvaasedmdesát utkání, v deseti případech chyběl kvůli zranění kolene. I tak se stal společně s Kylem Palmierim nejčastěji bodujícím hokejistou New Jersey. Statistiky albertského rodáka nejsou vůbec špatné na to, že zatím pokaždé hájil barvy mužstva, jež patřilo k podprůměrným. Naposledy zvládl 20 branek a 33 nahrávek, kdyby odehrál kompletních 82 střetnutí, vypadá jeho bodové konto ještě o ždibec lépe.

Jak Hall přiznává, končit každý rok sezónu v dubnu je psychicky náročné. „Někdy se člověk musí soustředit jen na svoji hru, i když to možná zní sobecky,“ míní klíčový útočník New Jersey. „Nemůžete stále pouze přemýšlet o týmovém aspektu. Navíc když jste mimo led, je potřeba se pokusit nemyslet na hokej, hodit se do klidu, jen tak lze zůstat po psychické stránce v pohodě. Mám s tím docela zkušenosti,“ popisuje Hall, jak se vypořádává s týmovými neúspěchy.

Aby změnil zavedené rutiny, trénuje přes právě probíhající okurkovou sezónu v Torontu, kde se na ledě potkává s jiným hráči NHL. A ještě jedna změna. Zatímco doposud Taylor Hall začínal s tréninkovou zátěží pokaždé až v srpnu, tentokrát už je šest týdnů v zápřahu a udržuje kondičku.

Dočká se pětadvacetiletý rychlík postupu do play-off na jaře 2018, nebo znovu ostrouhá?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.