bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seattle bojuje proti změně klimatu. Společnost Amazon bude platit za jméno arény

26. června 2020, 18:00

Matěj Hodoval

Velké novinky hlásí v Seattlu. Tamní celek sice ještě nepředstavil název, dresy a ani logo, nicméně pokračuje v budování stadionu. Právo na pojmenování nové haly odkoupila společnost Amazon.

Amazon je firma (se sídlem v Seattlu) multimiliardáře Jeffa Bezose, do podvědomí lidí se dostala díky svému internetovému obchodu, jenž patří mezi největší zasílatelské obchodní řetězce na světě. Právě tato společnost se výrazně snaží bojovat proti změně klimatu.

A právě boj proti změnu klimatu je taktéž cílem nové areny v Seattlu. Ta nově ponese název Climate Pledge Arena po vzoru stejnojmenného projektu Climate Pledge, který vyzývá signatáře, aby do roku 2040 neměli ve svých podnicích žádnou uhlíkovou stopu.

Přesně podle toho se také staví nový domov pro Seattle. Ekologický stánek by měl vyrůst včas před sezonou 2021/22, která bude pro nového člena National Hockey League první.

Už na první pohled by měl být vidět záměr haly, její název bude na budově svítit zelenou barvou. Dále ledová plocha bude tvořena z dešťové vody a zároveň udržována elektrickou rolbou. Neměla by vytvářet žádnou uhlíkovou stopu.

Ke změně pomohou i fanoušci, klasické koše totiž budou nahrazeny těmi recyklačními.

Kromě velkých novinek ohledně své haly se také pomalu blíží představení nového loga a názvu klubu. Organizace půjde po vzoru Vegas. Rytíři poprvé odkryli svou identitu v listopadu 2016, první zápas pak odehráli v říjnu 2017.

„V tomto ohledu naprosto platí pravidlo dvakrát měř, jednou řež. To přesně děláme,“ hlásí CEO klubu To Leiweke.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.