bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Se vším mi pomáhá, děkuje Radil Hertlovi. Ten by si přál vítěznou sérii

2. prosince 2018, 13:00

Vojtěch Balon

Na soupisce San Jose k Tomáši Hertlovi (na snímku vlevo) letos přibyli Radim Šimek a Lukáš Radil. Zatímco bývalý obránce Liberce stále čeká na svou šanci, Radil se konečně dočkal.

„Přišel jsem do NHL trochu později než je zvykem, ale byl to pro mě sen. Jsem strašně šťastný za to, že se mi splnil. Snažím se to užívat a něco tady i ukázat,“ pravil osmadvacetiletý centr, který do San Jose zamířil v létě ze Spartaku Moskva.

„Na farmě hraje spousta kluků, kteří přišli z juniorky a je jim kolem dvaceti, takže jsem byl trochu táta. Potom mi zavolali trenéři a povolali mě do prvního týmu. Hned v prvním zápase jsem dostal hokejkou do obličeje, takže mi to nateklo. Taková vzpomínka, abych na to nezapomněl,“ ukázal s úsměvem na své modřiny.

Přítomnost dvou krajánků pochopitelně těší Tomáše Hertla, který byl v San Jose dlouho jediný Čech. „Je to příjemé si pokecat česky. První rok jsem měl v San Jose Martina Havláta, od té doby tady nebyl nikdo. Lukáš umí anglicky a kluci ho mají rádi, odehrál tři zápasy a všechny se mu celkem povedly,“ pochválil Radila. „Všechno mi ukazuje a se vším mi pomáhá, díky mu za to,“ opáčil Lukáš Radil.

„Nemůžu si na nic stěžovat. Trenér mi dává spoustu času na ledě, hraji oslabení i přesilovky. I ty kanadské body tam jsou, chci pomoci týmu, jak můžu. Už se nebojím promluvit v šatně,“ hlásí Tomáš Hertl.

Jemu osobně se sice daří, výkony Sharks ale k ideálu mají stále daleko. „Nevím, čím to je, ale celou sezónu se nějak hledáme. Soupeře třeba přestřílíme, ale potom jedou jednou nebo dvakrát sami na bránu, dva na jednoho a tak. To se stávat nemůže. Sezóna je ještě dlouhá, ale musíme začít hrát teď,“ burcuje.

Autor rozhovoru: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.