bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Se Stonem Senators vyjednávají o nové smlouvě, Duchenea nabízejí soupeřům

17. února 2019, 12:00

Jiří Sameš

Zbývá už pouze osm dní do uzávěrky přestupů NHL 2019. Veškerá pozornost je přitom i nadále věnována Ottawě Senators. Jak jsou na tom útočníci Matt Duchene, Mark Stone?

Letošní sezona v podání Senators je už nějakou dobu doslova ztracená. Mužstvo Guye Bouchera se v tabulce National Hockey League nachází na vůbec posledním, jednatřicátém místě. Není tedy divu, že se o něm krátce před uzávěrkou přestupů mluví pouze v souvislosti s výměnami.

Psali jsme: Opustí Duchene, Dzingel a Stone Senators? Brzy budeme mít jasno

Minulou sobotu, 9. února, Elliotte Friedman, uznávaný reportér Sportsnetu, předpovídal, že se v průběhu tohoto týdne dočkáme zásadních novinek, co se týče Duchenea a Stonea. A tak se také stalo.

Zatímco se Stonem Senátoři podle všeho vyjednávají o nové smlouvě a plánují budoucnost, Duchenea nabízejí svým soupeřům.

„Představitelé Senators a zástupci Stonea mezi sebou v několika posledních dnech dost diskutovali a pokoušeli se najít společnou řeč," řekl Friedman v sobotu, 16. února, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday’s Headlines.

„To Duchene je odlišný případ. Panuje totiž přesvědčení, že Ottawa hokejistu s číslem 95 pomalu začíná nabízet svým soupeřům. Klub tak bude postupně dostávat nabídky na výměnu," doplnil.

„Co se týče Stonea, myslím, že největším problémem jsou podpisové prémie," přidal svůj postřeh Nick Kypreos, další z uznávaných reportérů Sportsnetu.

„Nedávno jsme totiž mohli vidět Austona Matthewse, který se dostal až na 94% podpisových prémií. Nemyslím si, že Eugene Melnyk (majitel Senators - pozn. redaktora) půjde tak vysoko. Na druhou stranu ale určitě ví, co je nutno udělat pro podpis hvězdy," dodal.

Ducheneovi a Stoneovi končí po sezoně jejich smlouvy. Oba se přitom 1. července mohou stát neomezeně volnými hráči.

Uzávěrka přestupů je na programu v pondělí, 25. února.

Více novinek z Hockey Night in Canada, segmentu Saturday’s Headlines:

  • Toronto Maple Leafs a útočník Kasperi Kapanen budou příští týden vést předběžná jednání o nové smlouvě. Dvaadvacetiletému Finovi po sezoně skončí kontrakt, který podepsal 12. července 2014 ještě s Pittsburghem Penguins.

  • Zranění útočníka Calgary Flames Jamese Neala si může vyžádat delší rekonvalescenci, než se zdá. Pokud se bude jednat o něco vážnějšího, mohly by Plameny v následujících dnech, před uzávěrkou přestupů, usilovat například o útočníka Matse Zuccarella.

  • Dallas Stars v noci na neděli, 17. února, prohráli na kluzišti Caroliny Hurricanes 0:3. Ve druhém zápase po sobě nevstřelili gól a jejich ofenziva je třetí nejhorší v lize. Určitě se tedy mohou zajímat o služby útočníka Artěmije Panarina či Zuccarella.

Čtěte také: Dallas pálí ofenziva. Jsme otevřeni všemu, naznačuje generální manažer změny

  • Výměna útočníka Jesse Puljujärviho se zdá býti nepravděpodobná. Hokejista by možná raději odešel jinam, Edmonton Oilers ale za něj nemají šanci získat dobrou protihodnotu.

  • V lize je zájem o útočníka Gustava Nyquista. Detroit Red Wings jej údajně požádali o seznam týmů, do kterých by byl ochoten být vyměněn.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.