bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Scott Darling se na Instagramu emotivně ohlédl za sezonou, zastihla jej ztráta otce

5. července 2019, 14:00

Jiří Sameš

Brankář Scott Darling před pár dny, konkrétně 3. července, přidal na svůj instagramový účet příspěvek, kterým se emotivně ohlédl za uplynulou sezonou. Zažil v ní další velké trápení, po jejím skončení jej navíc zastihla zdrcující zpráva. V průběhu května mu zemřel otec.

Scott Darling by sezonu 2018-2019 nejraději úplně vymazal. A to hned z několika důvodů.

Premiéra v brankovišti Carolina Hurricanes se mu nevyvedla. Před startem nového ročníku tak doufal, že se zvládne vrátit zpět do formy, kterou se mohl pyšnit s Chicago Blackhawks. Avšak přišel ještě větší propad.

Darling odchytal pouze osm zápasů, přičemž zapsal bilanci 2-4-2, průměr obdržených branek 3.33 a procentuální úspěšnost zákroků 88.4. Hurricanes, kteří s ním 5. května 2017 podepsali čtyřletou smlouvu na celkem 16.6 milionů dolarů, o jeho další služby ztratili zájem. 

Kvůli bídným výkonům jej umístili na listinu volných hráčů, odkud následně putoval na farmu k Charlotte Checkers. Ve srovnání s tím, co gólmana potkalo po skončení sezony, ale šlo o naprosté banality.

Darling se za vším, co jej v posledních měsících zastihlo, ohlédl skrze příspěvek, jenž sdílel na svém instagramovém účtu.

„Hokej znamená hodně vzestupů a pádů," stojí hned na úvod příspěvku.

„Říci, že letošní rok byl náročný, by bylo nedostatečné. Nic se totiž nevyrovná smutku nad ztrátou mého otce," pokračoval Darling.

„Díky hokeji mám na svého otce mnoho vzpomínek, které si budu navždy pamatovat. On tuhle hru miloval, stejně tak i miloval mě vidět hrát."

Hurricanes 1. července v ranních hodinách vyměnili Darlinga k Florida Panthers, kteří jej následně okamžitě vyplatili ze smlouvy.

„Děkuji Carolina Hurricanes a Charlotte Checkers za příležitost soutěžit. Můj otec a já jsme s organizacemi sdíleli některé z našich posledních vzpomínek, které si budu navždy pamatovat," zmínil Darling.

„Jsem vděčný za rodinu, blízké přátele a hokejovou komunitu. Všichni během posledních měsíců prokázali porozumění a obrovskou podporu."

„Dík patří také Florida Panthers za rychlou štaci. Nyní se už velmi těším na další příležitosti, které život nabídne," uzavřel.

Darling je momentálně stále neomezeně volným hráčem.

V National Hockey League třicetiletý Američan doposud odchytal 126 zápasů a zaznamenal bilanci 54-42-18, průměr obdržených branek 2.72, procentuální úspěšnost zákroků 90.8.

S Blackhawks se na jaře 2015 mohl radovat ze Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.