bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sbohem, NHL. Obránce Šmíd se vrací do Česka, upsal se Bílým Tygrům

24. května 2017, 15:00

Adam Bagar

Kvůli problémům s krkem vynechal celou sezonu 2016-17, ale teď hlásí velký návrat! Nikoli na zámořská kluziště, ale do české extraligy. Zkušený obránce Ladislav Šmíd posílí obranné řady vicemistra z Liberce, kde se upsal na dva roky. Bílí Tygři o tom informovali na svém webu.

„Příchod Ladislava Šmída je součástí naší liberecké cesty. Chceme se k hráčům chovat tak, aby se k nám do klubu rádi vraceli,“ prozrazuje v tiskové zprávě sportovní manažer a hlavní trenér Filip Pešán. Šmíd je jedním z nejznámějších odchovanců Bílých Tygrů, jejichž barvy hájil až do roku 2005, kdy se vydal na zámořskou štaci.

V NHL hrál za Edmonton a Calgary, v prestižní soutěži sehrál celkem 583 zápasů a nasbíral 72 bodů za 12 branek a 60 nahrávek. Na sever Čech se vrátil už při výluce v sezoně 2012-13. Dohromady za Bílé Tygry odehrál 122 extraligových zápasů, zaznamenal v nich rovných 20 bodů za čtyři góly a 16 asistencí. Teď jistě přidá další.

„Je to obránce, který většinu své dospělé kariéry strávil v NHL, což je důkazem jeho herní kvality a přístupu k hokeji. Přinese nám do obranných řad hodně důrazu a válčení, které je potřeba především v play off. Stane se jedním ze základních stavebních kamenů a hlavních lídrů našeho týmu,“ pokračuje šéf liberecké střídačky.

Účastník dvou světových šampionátů a jednoho turnaje pod pěti kruhy nastoupil v posledních třech sezonách k pouhým 54 utkáním. Uplynulý ročník celý vynechal kvůli potížím s krkem, ale už se dal zdravotně do pořádku a těší se na staronovou štaci. Pod Ještědem zocelí obranné řady po odchodech Radima Šimka a Ondřeje Vitáska.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.