bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sbohem kanadského kovboje, Shane Doan se na led NHL nevrátí

30. srpna 2017, 15:15

Martin Zíta

Shane Doan už se do NHL nevrátí. Čtyřicetiletý útočník to oznámil v dopise, který zveřejnil prostřednictvím zámořských médií. Doan strávil celou svou kariéru v organizaci nyní sídlící v Arizoně, pouze tři hráči zvládli v jednom drese více zápasů než on.

Jiný dres než ten organizace Arizony Coyotes Shane Doan v NHL neoblékne, po jednadvaceti letech mezi hokejovou smetánkou totiž věší brusle na hřebík.

Jsem nesmírně vděčný Winnipegu Jets, že mě v roce 1995 draftoval a dal mi šanci v NHL. Když se organizace přesunula do Arizony, zajímalo mě jediné, zda mi Coyotes budou věřit i nadále," uvedl Doan v rozlučkovém dopise uveřejněném v Arizona Republic.

Shane Doan zahájil svou kariéru v NHL ihned po draftu, v sezoně 1995/96 oblékl dres původních Winnipeg Jets, se kterými se následující léto přesunul na jih Spojených států.

Stal se symbolem klubu, který nikdy nepatřil do okruhu nejžhavějších kandidátů na Stanley Cup ani nepřitahoval nejvýraznější pozornost fanoušků. Přesto v jeho dresu zůstával a zůstával. Nakonec s kojotem na hrudi i končí.

Učinil jsem asi nejnáročnější rozhodnutí profesionální kariéry. V NHL už znovu nenastoupím," dodal v dopise. Vzhledem k frázování lze spekulovat, že by se čtyřicetiletý Kanaďan mohl objevit ještě někde jinde.

Třeba na olympijském ledě.

"Coyotes mi onu šanci dali. Přestože to někdy nemuselo vypadat jako správné rozhodnutí. Věřili v dobrých i špatných časech, přestože na světě je a bylo mnoho hráčů lepších než já. Nikdy bych si nepomyslel, že v Arizoně strávím jednadvacet let, vychovám tu rodinu a budu tady doma. Ale přesně to se stalo. Nesmírně si vážím podpory, které se mi během kariéry dostalo. Slovy nelze vyjádřit, jak moc si vážím uznání, které mi fanoušci po celou kariéru prokazovali."

Jak již bylo zmíněno, Doan v NHL strávil jednadvacet let, kapitánem Arizony Coyotes, tehdy ještě Phoenixu, se stal v sezoně 2003/04 a céčko mu na drese zůstalo až do konce.

Rodák z Halkirku v Albertě odehrál v NHL 1540 zápasů a nasbíral 972 bodů za 402 gólů a 570 asistencí. Mezi muži k tomu přidal ještě 49 zápasů v kanadském drese na mistrovství světa a šest na olympijských hrách. V play-off NHL se Doan objevil pouze v 55 zápasech.

"Děkuji, že jste sledovali, jak jsem vyrůstal. Já sledovat, jak jste vyrůstali vy," zakončil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.