bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šance na výměnu Halla nebo Nugenta-Hopkinse jsou velké, tvrdí novináři

5. června 2016, 10:00

David Zlomek

Před pár dny informoval prostřednictvím rozhovoru v rádiu Bob Stauffer, novinář, jenž se pohybuje blizoučko u vod Edmontonu Oilers, o tom, že Olejáři dost možná vymění někoho ze dvojice Taylor Hall – Ryan Nugent-Hopkins, aby dostali tolikrát vzpomínaného top obránce. Přičemž by prý zároveň velmi mohutně stáli o služby Milana Lucice, kdyby neuzavřel smlouvu s LA Kings a stal by se volným hráčem.

Lucice by chtěl kdekdo, to je jasné, ale jak Stauffer zmínil, tak rodáka z Vancouveru zastupuje Gerry Johannson, agent, který má k Edmontonu velmi blízko. Kromě Lucice (i jiných hráčů, pochopitelně) zastupuje také obránce Chicaga Brenta Seabrooka.

O něm se loni mluvilo jako o tom, kdo by měl být novým vůdcem obranného valu Edmontonu, nakonec z toho ale sešlo, jelikož jednatřicetiletý bek podepsal s prozatím úřadujícími šampiony osmiletou smlouvu na téměř sedm milionů dolarů ročně. „Věřím, že by Gerry (Johannson) do Oilers zavolal, pokud by se stal Brent volným hráčem, a tak by se o něj Oilers mohli intenzivně zajímat,“ řekl Stauffer.

Zpátky ale k Lucicovi. Pokud se rozhodne zkusit trh volných hráčů, Edmonton bude mít zájem, tvrdí Stauffer: „Milan Lucic je ztělesnění toho, co Peter Chiarelli od samotného začátku uváděl, že potřebuje. Chtěl větší a konkurenceschopnější hráče. Myslím, že když bude volný, tak budou mít Oilers solidní příležitost ho získat, ale taky bude muset někdo pryč, protože se taky musí zaměřit na zadní vrátka. Ale pokud se tak stane, tak Gerry Johannson dá Chiarellimu vědět, tak to funguje. Agent řekne, kdo zůstane, dá lidem vědět, kdo půjde na trh a tak dále.“

No a co tedy Hall a Nugent-Hopkins?

„Myslím si, že bude Taylor Hall vyměněn? Nechci, aby ho vyměnili, ale dostanou za něj největší protihodnotu. Ryan Nugent-Hopkins má druhou největší hodnotu. Momentálně, podle mě, je mnohem větší šance – více než padesátiprocentní, že vymění jednoho z téhle dvojice, než že odejde Jordan Eberle. Šance na trejd Eberleho je tak patnácti procentní,“ uvedl Stauffer.

Podle něj by se Oilers měli zaměřit na výměnu jednoho z chlapců, kteří berou šest miliónů, aby konečně vylepšili svou defenzivu. „Pokud bych měl v Oilers já nějaké slovo, nevyměňoval bych draftovou pozici, o čemž se taky diskutuje. Vzal bych Tkachuka. V posledních týdnech hodně zmenšil rozdíl mezi sebou a Jessem Puljujarvim, který půjde asi jako třetí.“

Jaké změny očekáváte vy v Edmontonu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.