bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose může poslat Anaheim na dovolenou. Pens, Bolts a Preds zaútočí na třetí výhru

18. dubna 2018, 20:53

Jiří Sameš

Dalšími čtyřmi zápasy pokračuje dnes v noci první kolo play-off zámořské NHL. Krátce po jedné hodině přivítá Philadelphia ve svém Wells Fargo Center Pittsburgh a zabojuje o srovnání stavu série na 2:2. O totéž se pokusí o půl hodiny později proti Tampě hokejisté New Jersey. Po čtvrté hodině a po půl páté se rozehrají též dva čtvrté zápasy na Západě. Nashville může v případě výhry v Pepsi Center získat dva mečboly. Zápas pravdy pak čeká Anaheim.

01:00 Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins

Stav série: 2:1 PIT

V prvních dvou zápasech série mezi Penguins a Flyers si oba týmy připsaly po jedné výhře. V úvodním duelu zvítězili jednoznačně Pens 7:0. Druhý pak vyzněl lépe pro Letce – výhra 5:1.

Zápas číslo tři už ale zase opanovali Tučňáci. O jejich vítězství 5:1 rozhodla zejména prostřední perioda. Výrazným dílem se o druhou výhru Pens v sérii zasloužil kapitán Sidney Crosby, který si připsal gól a tři asistence.

„Není důvod k panice. Další zápas se hraje ve středu a my musíme být připraveni. Hodíme to za hlavu, podobně jako zápas číslo jedna a pokusíme se opravit naše chyby,“ poznamenává kapitán Flyers Claude Giroux.

„Je hodně soutěživý. Vždy, kdy o něco jde, dokáže hrát nejlépe, jak umí. Dokázal to zatím pokaždé, co tu trénuji,“ chválí kapitána Pens kouč Mike Sullivan.

Do dnešního utkání by měl mimochodem za Pittsburgh naskočit český útočník Dominik Simon, který absolvoval včerejší trénink v první útočné formace s Jakem Guentzelem a Sidneym Crosbym. Jednalo by se tak o jeho debut v play-off.

Lídr série: Sidney Crosby (PIT) – 4+3

01:30 New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning

Stav série: 2:1 TBL

Úvodní dva zápasy série vyhráli favorizovaní Lightning, když na domácím ledě zaznamenali výhry 5:2 a 5:3. Hodně se v nich dařilo českému útočníkovi Ondřeji Palátovi, který si připsal gól a tři asistence. Na vítězstvích Tampy se rovněž výrazně podílel finalista Vezinovy trofeje Andrej Vasilevskij.

Třetí duel, hraný v Prudential Center, byl velmi vyrovnaný. Svěřenci Jona Coopera v zápase dvakrát vedli, častá oslabení jim ale sebrala síly. Devils nakonec zvítězili 5:2, když dvakrát skórovali do prázdné branky. Vítěznou trefu obstaral v 53. minutě útočník Stefan Noesen.

„V prvních dvou zápasech série jsme z nich měli možná až velký respekt. Abychom byli úspěšní, musíme být agresivnější a optimističtější, když jsme na puku,“ míní útočník Devils Blake Coleman.

„Byli jsme až příliš vylučovaní a to je dostalo do hry. Po dvě třetiny jsme kontrolovali celé utkání, poté jsme ale byli hodně vylučovaní. Můžeme si za to sami,“ řekl po zápase číslo tři trenér Lightning Jon Cooper.

Lídr série: Nikita Kučerov (TBL) – 2+4

04:00 Colorado Avalanche – Nashville Predators

Stav série: 2:1 NSH

Predators si splnili povinnost, když porazili Avalanche v obou domácích zápasech čtvrtfinálové série. V prvním duelu uspěli 5:2, ve druhém pak 5:4. Predátoři však dle svých slov nepředvedli úplně nejlepší výkon.

Třetí zápas nabídl rovněž velké množství branek. Z vítězství 5:3 se ale poprvé radovali Avs. Dva góly (včetně toho vítězného) vstřelil útočník Nathan MacKinnon. Celkem tři kanadské body (gól, dvě asistence) zaznamenal kapitán Gabriel Landeskog. Gólman Preds Pekka Rinne byl po čtvrté inkasované brance vystřídán Juuse Sarosem.

„Pokaždé, kdy má puk na své hokejce, je nebezpečný. Dokáže se soustředit. Dle mého názoru byl po čtyřicet minut v zápase číslo tři naprosto dominantní,“ říká o Nathanu MacKinnonovi trenér Jared Bednar.

„Čelíme nesmírně kvalitnímu týmu. Je úplně jedno, kdo proti vám stojí. Naše liga je hrozně vyrovnaná. Pokud nepředvedete to nejlepší, prohrajete. Musíme se tedy ujistit, že v zápase číslo čtyři převedeme lepší výkon,“ sděluje útočník Predators Ryan Johansen.

Lídr série: Nathan MacKinnon (COL) – 3+2

04:30 San Jose Sharks – Anaheim Ducks

Stav série: 3:0 SJS

Sharks schází k postupu do druhého kola už pouze poslední krok. Žraloci totiž uspěli v obou zápasech na ledě soupeře – 3:0 a 3:2. Hráli zodpovědně do defenzivy a navíc je podržel i brankář Martin Jones.

V zápase číslo tři hokejisté San Jose doslova deklasovali svého soupeře. Zvítězili totiž jednoznačně 8:1. Minimálně jeden kanadský bod zaznamenalo všech dvanáct útočníků Sharks. Jistým dojmem působil znovu i gólman Martin Jones, který předvedl celkem 45 úspěšných zákroků.

„Série stále není u konce. Čeká nás ještě nějaká práce. Vyřadit soupeře totiž bývá vždy nejtěžší. Musíme zůstat soustředění,“ ví kapitán Sharks Joe Pavelski.

„Naše chyby se neustále opakují a to nám samozřejmě ubližuje. Špatně jsme si přebírali hráče, dovolili jsme jim toho až příliš hodně,“ řekl novinářům po porážce ve třetím zápase kapitán Ducks Ryan Getzlaf.

Lídr série: Logan Couture (SJS) – 2+3

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.