bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

San Jose bdí. Marleau s Thorntonem už spolu trénují, Žralokům musí dát slevu

15. srpna 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Sám už hokej přes rok nehraje. Christian Ehrhoff to zabalil pár týdnů poté, co s německou repre vydřel v Jižní Koreji olympijské stříbro. Má čas na cestování. Momentálně je sedmatřicetiletý elegán na "tripu" po západním poběží USA. Zastavil se i v San Jose a v tréninkové hale Solar4America Ice narazil na své bývalé spoluhráče Joea Thorntona s Patrickem Marleauem.

Ehrhoffovi se jistě vybavilo moře vzpomínek.

Žraloci mu dali první šanci v NHL, to v jejich dresu se stal ligovou hvězdou. Strávil u nich šest sezon. A právě Marleaua s Thorntonem, tehdy tuze produktivní machry, často zásoboval parádní přihrávkami. Hrál s nimi přesilovky, zakládal a podporoval jejich útočné akce.

Teď se s nimi vyfotil a dal fanouškům Sharks naději. Naději, že na podzim uvidí obě klubové legendy ve službách San Jose. Marleau a Thornton spolu bruslí, myšlenky na konec kariéry zahánějí na ledě.

Ač mají na fotce každý jiný dres, jejich situace je prakticky identická. V kariéře chtějí pokračovat, prioritou jsou pro ně Žraloci (Jumbo Joe se nechal slyšet, že jiná možnost pro něj neexistuje) a mají za sebou ročník, v němž vydělali pořádný balík.

Devětatřicetiletý Marleau ukrajoval z platového stropu Toronta 6,25 milionu dolarů, gáži měl jen o 250 tisíc nižší. Nedávno byl vyměněn do Caroliny, Hurricanes ho obratem vykoupili.

U Maple Leafs hrál od roku 2017, kdy přišel plnit roli mentora dospívajících supertalentů. Do té doby byl věrný Sharks, kteří zručného Kanaďana draftovali v roce 1997 z druhého místa. Hrál za ně 19 sezon. 

Čtyřicetiletý Thornton s ním trénuje v dresu San Jose. Obléká ho od roku 2005, kdy přišel ve velké výměně od bostonských Medvědů. Geniální centr v ročníku 2019/2020 vydělal pět milionů dolarů.

Pokud by dva nejlepší hokejisté v dějinách Žraloků chtěli dostávat podobně tučné šeky i dál, museli by se poohlédnout jinde než v San Jose. Generální manažer Doug Wilson zkrátka tolik místa pod platovým stropem nemá, aktuálně disponuje necelými pěti miliony.

Řešení?

Marleau s Thorntonem - pokud se chtějí opět sejít bok po boku v jednom mančaftu - musí dát Wilsonovi slevu.

Třeba se při společném bruslení oba veteráni dohodnou na jednotném postupu a přijdou s podobnou laskavostí, kterou pro kalifornský klub udělal Kevin Labanc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.