bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šampiony posílil šampion. Brouwer má pomoci zastoupit Tarasenka se Steenem

21. listopadu 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Dres s modrou notou obšitou žlutou nití už nosil. Před třemi lety Troy Brouwer v St. Louis válel - nevynechal jediný mač, atakoval hranici 40 bodů a v play off patřil k tahounům. Teď se čtyřiatřicetiletý Kanaďan do kabiny Blues vrací. Brouwer uspěl na zkoušce a podepsal smlouvu do konce sezony.

Jednoho nechali jít, druhého podepsali.

Zatímco Jamie McGinn na zkoušce v St. Louis neuspěl a zůstává bez práce, Brouwer si vybojoval u letošních vítězů Stanley Cupu roční kontrakt.

Bluesmanům se hráč jeho ražení hodí.

A nejen kvůli tomu, že se Patrick Maroon v létě stěhoval do Tampy. Brouwer především rozšíří náhle oslabenou ofenzivní letku. Na marodce jsou Vladimir Tarasenko, Sammy Blais i Alex Steen, směr Detroit nabral Robby Fabbri.

Brouwer je, alespoň na papíře, rovněž zajímavou posilou pro vyřazovací boje. Jistě, ty jsou ještě daleko a kdo ví, zda se obhájci stříbrného poháru mezi nejlepší osmičku Západní konference vměstnají, nicméně rodák z Vancouveru zná cestu, jež vede na vrchol.

Stanley Cup získal před devíti lety s Chicagem, o šest let později pomohl St. Louis do finále Západní konference. Blues v něm tehdy našli kanonýra, Brouwer se za 20 zápasů trefil osmkrát, lepší byl jen Tarasenko.

Brouwerova výkonnost od té doby postupně uvadala (minulou sezonu na Floridě zakončil s 21 body), nicméně jako záskok v rozjeté sezoně moc kvalitnějších borců v úvahu nepřicházelo. Šampiony NHL navrch vyšel levně, podepsal za 750 tisíc, smlouva je ještě k tomu dvoucestná.

Jinými slovy nulové riziko.

Zato přínos může být solidní. Ostatně fanoušci St. Louis už na sociálních sítích s radostí připomínají ročník 2015/2016, kdy Brouwer v play off sestřelil nenáviděné rivaly Bluesmanů z Chicaga.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.