bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sakic slíbil přivést do Colorada posilu. Mluví se o Panarinovi nebo Skinnerovi

5. června 2019, 16:30

Jiří Lacina

Byla z toho nakonec slušná sezóna. Colorado Avalanche se na západě protáhlo do play off z osmého místa, ani to mu ale nezabránilo vyřadit konferenčního lídra z Calgary. Dvě kola nadstavbové pohárové zábavy, to byl za současné situace pro fanouška Avalanche slušný bonus. Příští rok by mohlo být ještě lépe.

Trh s volnými hráči se otevře 1. července a Joe Sakic už s předstihem avizoval, že bude „agresivní“. Zasvěcení z toho vyvozují jediné – generální manažer Colorada se bude snažit ulovit opravdu velkou posilu. Před rokem získal Sakic spíš druhořadé hráče Matta Calverta a Iana Colea. Letos by mohla připlout mnohem větší rybka.

Média spekulují o Jeffu Skinnerovi. Před měsícem sedmadvacetiletý útočník má za sebou životní sezónu. Po osmi letech v Carolině odehrál po boku Jacka Eichela skvělý ročník v Buffalu. 63 bodů už během kariéry nasbíral, 40 nastřílených branek je jeho novým osobním maximem.

Letos mu končí smlouva a zámořští odborníci jsou k možnosti jeho setrvání v Buffalu spíše skeptičtí. Přestože Sabres o prodloužení spolupráce moc stojí, budou to mít těžké. Skinner si může počkat na pořádnou nabídku, hovoří se o 8-10 miliónech ročně. Colorado má pod platovým stropem pro příští sezónu kolem 38 miliónů dolarů volného prostoru.

Další diskutovanou možností je Artěmij Panarin, pravděpodobně nejkvalitnější volný hráč, který bude v červenci k mání. Generální manažer Columbusu zariskoval, když si jeho a Sergeje Bobrovského ponechal. Získal za to jedno kolo v play off. Bylo to sice první vyhrané kolo Columbusu v historii, navíc proti favoritovi z Tampy, cena za něj ale byla vysoká.

Sedmadvacetiletý Panarin určitě odejde. Spadeno na něj má víc klubů. Na Floridu by ho chtěl jeho bývalý trenér z Chicaga Joel Quenneville. Zájem mají také newyorští Rangers. Sám hráč se nechal slyšet, že by rád do většího města se silnější ruskou komunitou v sestavě. Colorado může nabídnout Nikitu Zadorova a Vladislava Kameneva. Požadovaný plat nejspíš kolem 10-11 miliónů dolarů ročně.

„Je pro mě těžké o tom mluvit, když vidím, jak si mě lidé přáli udržet v Columbusu,“ řekl Panarin v únoru, „ale je to můj život. Žijeme jen jednou a jako bych to řekl… Bavíme se o sedmi, osmileté smlouvě? To je asi deset procent mého života. Chci si život užívat každý den a chci si počkat na nabídky.“

Jako problém se může jevit, že nejlepší hráč Avalanche Nathan MacKinnon hraje za 6,3 miliónů dolarů za rok. Komentátoři nevidí jako dobrý nápad přivést hráče, který by dostal o tolik peněz víc.

Další punkt jsou kontrakty pro vlastní hokejisty. Z důležitých chráněných hráčů čekají na novou smlouvu Fin Mikko Rantanen nebo Nikita Zadorov. Oba dostanou hodně přidáno. Kasu drží Joe Sakic. Záležet bude hlavně na něm a jeho ochotě utrácet.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.