bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sakic nevyloučil odchod Duchena. Nabídku na stole teď ale nemám, říká

18. srpna 2017, 8:00

Michal Sobotka

Na starosti toho má víc než dost, navíc horší už to v podání Colorada být nemůže. Jeho manažer Joe Sakic se nebránil výměně útočníka Matta Duchena. Jeho požadavky ale byly přemrštěné a všechny zájemce odradily. Teď se však blíží začátek přípravných kempů a Sakic o svém hokejistovi vyhlašuje, že je znovu k mání.

Ani Matt Duchene nebyl zrovna nadšený narůstajícími spekulacemi. Bylo to slyšet z rozhovorů, které v průběhu léta dával. „Je nepříjemné, že vlastně nevím, kde začnu sezonu,“ říkal útočník. Samozřejmě, že je hráčem Colorada. V současné lize ale není o žádného hráče větší zájem. Avalanche jsou navíc mančaftem, který ještě nějakou dobu výsledky mít nebude (tedy alespoň ne ambice na Stanleyův pohár).

Olej do ohně přilil také generální manažer Colorada Joe Sakic. „Jsem otevřený nabídkám, ale jako tým nás musí posunout směrem kupředu. Momentálně o Matta nikdo neusiluje,“ prozradil Sakic. Duchene prožil těžký rok. Sice byl v bodování klubu druhý, ale jeho 41 bodů rozhodně není nic, na co by se měl ohlížet s radostí.

Koneckonců Avalanche byli nejhorším týmem soutěže a potřetí za sebou se nepodívali do play off. Kanadský útočník nemá toto léto příliš velké pouto s klubem. Trénuje sám a pokud nebude do začátku přípravných kempů vyměněn, pak se dostaví do organizace Avalanche. „Rozchod je asi silné slovo, ale nějak podobně by se to nazvat dalo. Soustředím se na kemp s týmem, ať už to bude kdekoliv,“ řekl Duchene.

Colorado ještě potřebuje zapracovat na kontraktu pro obránce Nikitu Zadorova. Ten už je prý jednou nohou zpět doma v Rusku, dostal totiž nabídku od CSKA Moskva. „Jsme domluveni na dvouletém kontraktu, jen řešíme výši smlouvy. Je na něm, jak se nakonec rozhodne,“ povídal Sakic. Avs mají pod smlouvou zatím jen tři obránce. Jedná se o Johnsona, Barrieho a Barberia.

Podle Sakica se klub chystá dát šanci mladým tvářím Bigrasovi, Mironovovi a Antonu Lindholmovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.