bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sága Nylander skončila, spekulovat se v zámoří začíná o možných výměnách. Stěhovat se může Keith či Pietrangelo

9. prosince 2018, 15:10

Jiří Sameš

Od uzávěrky přestupů nás sice ještě dělí necelé tři měsíce, v zámoří se už ale pomalu začíná spekulovat o možných výměnách. Mnozí z nás dlouho pečlivě sledovali, jak dopadne situace kolem útočníka Williama Nylandera. Nyní se ale pozornost přesouvá jinam. Které týmy by mohly patřit mezi nejaktivnější před uzávěrkou přestupů?

Podle uznávaného reportéra Sportsnetu Elliottea Friedmana v National Hockey League momentálně najdeme osm mužstev, která by ráda udělala nějaké změny.

„Los Angeles, Philadelphia, Minnesota, Boston, Pittsburgh, Florida, St. Louis a Chicago. Každý z těchto týmů má pro výměnu jiné důvody,“ uvedl Friedman v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada.

Ze jmenovaných mužstev jsou na tom v tuto chvíli v tabulce nejhůře hokejisté Chicaga Blackhawks a Los Angeles Kings – ztráta 10 bodů na play-off. O moc lépe na tom však nejsou ani St. Louis Blues – ztráta devíti bodů na pozice zaručující souboje o Stanley Cup.

Blackhawks by se údajně rádi zbavili českého obránce Jana Rutty a obránce Brandona Manninga. Odejít z jejich mužstva ale klidně může před uzávěrkou přestupů i velezkušený obránce, trojnásobný vítěz Stanley Cupu Duncan Keith.

Kings nedávno vyměnili útočníka Tannera Pearsona do Pittsburghu Penguins a dalším změnám se určitě nebudou bránit. Blues zase například mohou vytrejdovat svého kapitána, obránce Alexe Pietrangela. O něj by mohli mít zájem Toronto Maple Leafs.

„Blues jsou v pozici, kdy budou muset učinit pár těžkých rozhodnutí. Zejména si musí položit otázku, zda letos mohou postoupit do play-off,“ řekl Nick Kypreos, další z uznávaných reportérů Sportsnetu.

„Pietrangelo je navzdory slabému startu do sezony a zranění ruky hokejistou, kolem kterého stále můžete postavit nejlepší obranu v NHL. Klidně se může stát, že před uzávěrkou přestupů změní dres,“ doplnil.

„Uvidíme, zda bude vůbec Doug Armstrong ochoten Pietrangela vyměnit. To ale neznamená, že neobdrží žádný telefon s nabídkou na obchod. Například Maple Leafs by mohli mít o tohoto beka velký zájem,“ řekl ještě Kypreos.

Zatímco Blackhawks, Kings a Blues se zřejmě rádi zbaví několika zkušených, kvalitních hokejistů, Boston Bruins, Minnesota Wild a Penguins budou patřit mezi mužstva, která rozhodně uvítají posily. Vždyť v play-off, pokud do něj postoupí, hodlají usilovat o nejvyšší cíle.

Ze sezony 2018/2019 týmy mají zatím odehráno zhruba nějakých 30 zápasů. Každý z nich tak má stále ještě dostatek času na kvalifikování se do play-off, ačkoliv nyní na postup ztrácí například i 10 bodů.

Uzávěrka přestupů je letos na programu 25. února.

Čtěte také: Dojde konečně k vytoužené výměně? Pittsburgh opět nabízí Kessela

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.