bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

S Arizonou chci do play off, říká Hjalmarsson. V obraně pomůže krajanovi

28. července 2017, 20:00

Martin Schwarz

Bezpochyby jedna z největších letních posil pro Arizonu. Trojnásobný majitel Stanley Cupu Niklas Hjalmarsson se do pouštní oblasti stěhuje po deseti sezónách strávených v Chicagu, za nikoho jiného než za Blackhawks doposud nehrál. U Coyotes podle všeho nastoupí v obranné dvojici s krajanem Oliverem Ekmanem-Larssonem, tihle dva by měli výrazně pomoci zvednout týmovou defenzívu.

Generální manažer Arizona Coyotes John Chayka během probíhající okurkové sezóny v žádném případě nelení. Dal najevo, že to s přestavbou kádru myslí vážně a nebál se udělat řadu zásadních změn. Kromě příchodů brankáře Anttiho Raanty a útočníka Dereka Stepana oznámil i posilu do obranných řad, z Chicaga ještě před koncem června ulovil švédského zadáka Niklase Hjalmarssona. V tuto chvíli už není tajemstvím, že by měl nastupovat ve dvojici s klíčovým bekem organizace Oliverem Ekmanem-Larssonem.

„Oliver je jedním z nejlepší obránců v lize a já doufám, že ho mým stylem hokeje můžu dobře doplňovat,“ nechal se na oficiálním klubovém webu slyšet třicetiletý hokejista. „Zároveň se chci zlepšit v pohybu na kotouči a obecně více přispívat směrem do útoku.“ Jen připomeňme, Kojoti Hjalmarssona obdrželi výměnou za obránce Connora Murphyho a mladého forvarda Laurenta Dauphina. Muže draftovaného Černými jestřáby v roce 2005 novina o trejdu zastihla doma ve Švédsku, zpočátku byl docela zaskočen.

„Prvních asi čtyřiadvacet hodin se ve mně mixovalo hodně emocí a pocitů,“ přiznává Hjalmarsson. „Ale zároveň mi došlo, jak velká příležitost přede mnou stojí. Mám šanci být součástí arizonské přestavby, potkám spoustu nových tváří, a hlavně nadějných mladíků.“

Dva leváci na modré

Bek, který se Švédskem na olympijský hrách v Soči vybojoval stříbrné medaile, zároveň úplně netuší, co vše od působení v Glendale očekávat. „Vím ale jistě, že jsou nadějnou organizací, která má hlad po vítězství. Moc se těším, až budu moci přispět svými výkony, chci zkusit Coyotes pomoci zpátky do play-off,“ hlásí odhodlaně.

Třicetiletý Niklas Hjalmarsson a o opět let mladší Oliver Ekman-Larsson se jako spoluhráči nepotkají poprvé. Kromě olympiády v Rusku sdíleli kabinu švédského národního týmu také na loňském Světovém poháru. Co je však zajímavé, oba hrají s hokejkou na stejnou stranu – nalevo. Což se na první pohled může jevit jako komplikace. Rodák z města Eksjö ovšem zůstává klidný, prý mu vyhovuje hájit levý i pravý obranný post.

„Je týmovým bekem číslo jedna a hvězdou,“ prohlásil ještě Hjalmarsson o svém novém spoluhráči, jehož nejen novináři rádi přezdívají zkratkou „OEL“. „Hrál jsem s ním ve švédské reprezentaci a moc dobře vím, že si s ním budu rozumět i mimo led. Snad nám zafunguje i chemie mezi mantinely na modré čáře.“

Niklas Hjalmarsson doposud v National Hockey League odehrál 623 utkání (všechny za Blackhawks), během nich nastřílel 23 gólů a přidal 120 asistencí. „V Chicagu jsem prožil skvělé chvíle. Teď ale nastal pro mě i mou rodinu čas, abychom se posunuli dál,“ zakončuje hráč, jenž má platnou smlouvu ještě na následující dva hokejové ročníky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.