bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan White si našel nové působiště, s Philadelphií uzavřel roční kontrakt

8. srpna 2014, 20:39

Jan Šlapáček

Kanadský hokejista Ryan White poprvé ve své profesionální kariéře mění dres. Nyní už bývalý útočník Montrealu bude od nové sezóny nastupovat za Philadelphii, s níž se ve čtvrtek dohodl na roční dvoucestné smlouvě.

Canadiens si vybrali rodáka z Brandonu v roce 2006 jako 66. hráče draftu a od sezóny 2009-10 hájil jejich barvy. White se v nejprestižnější hokejové soutěži ukázal jako pracovitý a nebojácný hráč, který rád chodí do soubojů. Umí hrát na centru nebo na pravém křídle.

Šestadvacetiletý útočník v uplynulém ročníku NHL sehrál v dresu Canadiens 52 utkání s bilancí dvou branek a čtyř nahrávek. Čtrnáct utkání vynechal kvůli zranění v horní části těla, o dva duely ho připravila chřipka.

Po sezóně mu vypršel jednoletý kontrakt za 700 tisíc dolarů. Jelikož mu generální manažer Habs Marc Bergevin nepředložil ani kvalifikační nabídku, stal se White 1. července nechráněným volným hráčem. 

V základní části  National Hockey League dosud zasáhl do 141 střetnutí, ve kterých nasbíral 17 bodů za pět branek a dvanáct přihrávek. Dalších desert duelů přidal v play off, v něm vstřelil jeden gól. Na farmě v Hamiltonu nastoupil v celkem 179 zápasech (35+45).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.