bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ryan Spooner podepsal v den arbitráže. Medvědem bude další rok

27. července 2017, 12:00

Lukáš Podleśny

Po letošní sezóně Spoonerovi v Bostonu skončil dvouletý kontrakt na 950 tisíc dolarů ročně. Oběma stranám tedy hrozila arbitráž, avšak k té nakonec nedojde. Ryan Spooner s Bruins podepsal novou roční smlouvu.

Rodák z Ottawy byl draftován v roce 2010 a nikdy nehrál za jiný tým NHL než za Boston. Dres Medvědů poprvé oblékl v sezóně 2012/2013, avšak až do ročníku 2015/2016 hrál především na farmě. Právě před dvěma roky si připsal osmdesát utkání a ziskem 49 kanadských bodů si vysloužil pevné místo v sestavě Bostonu.

V dosud uplynulé sezóně Spooner v základní části zaznamenal o deset bodů méně než v ročníku předtím a v součtu s play-off byl v hodnocení plus/mínus na mínus deseti. Žádné oslnivé statistiky, nicméně i přesto si pětadvacetiletý útočník vysloužil smlouvu na další rok. S tou si platově výrazně polepší, neboť za celý rok si přijde na necelých 2,9 miliónů dolarů, což je ve srovnání s dosavadním platem více než trojnásobek.

Kontrakt byl podepsán v den, na který byla v Torontu naplánována arbitráž. „Nemyslím, že arbitráž je něco, co chtějí hráči absolvovat. Ani pro tým to určitě není příjemné a jsem tedy rád, že jsme našli společnou řeč,“ nechal se po podpisu slyšet Ryan Spooner.

„Víme, že Ryan má skvělé útočné schopnosti a především v přesilové hře může být velmi důležitým hráčem. Věříme, že se nadále vyvíjet správným směrem,“ řekl generální manažer Bruins, Don Sweeney.

A také samotný Ryan Spooner ví, že je prostor pro zlepšení:“Myslím, že musím být více platný v defenzivní činnosti. Musím si sám odpovědět na otázku, jestli by bylo těžké hrát sám proti sobě. Když hrají svou hru a dobře bruslím, bylo by to těžké. V opačném případě nikoliv. Musím zapracovat na této části hry a věřím, že všechno bude v pořádku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.