bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ruttu nejvíc okouzlil servis v NHL. O hráče se tady umí postarat, libuje si

11. října 2017, 17:00

eSports cz

Ve čtyřech zápasech už dal dva góly. Taková bilance by byla skvělá pro útočníka, natož pro obránce. Hokejista Jan Rutta si užívá první krůčky v NHL. S Chicagem má navíc skvělý start do sezony. „Dobrý vstup, osobně mám trochu štěstí,“ říká sedmadvacetiletý Čech.

Z týmového hlediska vám asi start nemohl vyjít lépe, že?
Škoda, že jsme nedotáhli i zápas v Torontu, ale tři výhry ze čtyř zápasů jsou dobrým vstupem do sezony. Osobně mám trochu štěstí. Musím makat dál, aby mi vydrželo.

Při zápase v Torontu jste si prvně vyzkoušel hru tři na tři. Jaká vám přišla?
Už jsem si ji vyzkoušel v extralize, takže jsem z toho tak vykulený nebyl, i když tady se hraje trošku jinak. Všichni se snaží víc držet puk.

Před necelým měsícem jste přijel na kemp Chicaga. Jaké pro vás byly začátky?
Já jsem přijel připravený, protože jsem odmakal kondiční přípravu. Cítil jsem se dobře i na ledě, měl jsem sebevědomí. Udělal jsem všechno pro to, abych se dostal do týmu, což nakonec vyšlo. Teď musím makat, abych se v něm udržel.

Proč padla volba právě na Chicago?
Po mistrovství světa jsem v létě jednal s více kluby. Z Chicaga jsem ale cítil největší zájem. Tušil jsem, že mi tady dají šanci. Stalo se a mně se povedlo ji využít.

Jak se vám zatím organizace líbí?
Je úplně špičková. Strašně se mi tu líbí. Kluci jsou super a servis je výborný, hezky se tu o hráče starají. Chicago chce každý rok úspěch a letos se situace určitě nezměnila.

Co jste říkal na atmosféru při vaší domácí premiéře?
Už jsem v Chicagu odehrál dva přáteláky. Tam je jedno, jestli se jedná o soutěžní zápas nebo ne. Diváci mají hokej rádi, ke klubu mají vztah. Úžasné místo.

Už jste si prohlédl město?
Abych řekl pravdu, viděl jsem zatím jenom led, posilovnu a hotel. Po návratu z venkovních zápasů bych se ale měl stěhovat do svého bytu, takže bude víc času a mělo by to být příjemnější.

V Chicagu je velká komunita Čechů a Slováků, což platí i pro váš tým. Jak je tohle příjemné?
Je to super. Hlavně v začátcích. Já anglicky umím, ale je příjemné si občas popovídat v rodném jazyce. Jsou tady i nějaké restaurace, takže o češtinu není nouze.

Autorka: Ivana Paulová

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.